Hjälp ensamma äldre i Ekerö kommun: en spindel i nätet sökes!

Organisation: 
  • Äldrekontakt
Plats: 
  • Stockholm
  • Ekerö
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Hälsa
Äldre

Vi söker en ansvarsfull gruppledare till våra engagerade volontärer som hjälper ensamma äldre i Ekerö kommun. Volontäruppdraget går ut på en söndag i månaden koordinera och delta i våra efterlängtade fikaträffar för ensamma äldre.

Du kommer att;

  • vara gruppens huvudsakliga kontaktperson – för både volontärer (4-5 chaufförer och 4 -5 fikavärdar) och fikagäster (6-8),
  • ansvara för schemaläggning 2 ggr/år
  • ha regelbunden kontakt med gruppen inför varje fikaträff.

Äldrekontakt hjälper Sveriges äldsta ur ensamheten. Istället för att äldre ska sitta ensamma i varsin lägenhet och längta efter gemenskap så ordnar Äldrekontakt så att de får träffas. Vi hjälper 6-8 ensamma äldre lära känna varandra över en kaffe och bulle hemma hos våra volontärer. Våra fikavärdar bjuder på fika och våra chaufförer eskorterar fikagäster från deras hem, till fikaträffen och sedan tillbaka igen. De nya vännerna får sedan hjälp att träffas en gång i månaden så länge de vill och kan vara med.

Vill du veta mer? Skicka in en intresseanmälan idag!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Fikaträffarna hålls en söndagseftermiddag i månaden runt om i Ekerö mellan kl. 15-17. Du styr själv över övrig tid när det gäller administration och planering som kan utföras i huvudsak hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Dina egenskaper som gruppledare: du brinner för att göra skillnad och har ett genuint intresse för människor, du bemöter alla med lika stor respekt, du är självgående och ordningsam, noggrann och ansvarsfull. Du klarar av att hantera oförutsedda situationer och tar ditt volontäruppdrag på allvar och agerar professionellt. Har viss datorvana då du rapporterar i vårt IT-system.
Minimiåtagande: 
Ca 8 timmar i månaden. Tiden är svår att uppskatta exakt då den beror på hur effektiv du är i att organisera ditt arbete.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.