RådRums frivilligrådgivare

”Att leda frivilliga i föreningslivet” kommer till Malmö

Nu får föreningar i södra Sverige chans att utbilda sig inom volontärsamordning. Den 4-5 maj i Malmö ges nämligen Volontärbyråns unika tvådagarsutbildning som har haft flera hundra deltagare de senaste åren. Anmäl dig redan i dag!

En av de verksamheter som kommer att delta på utbildningen ”Att leda frivilliga i föreningslivet” i Malmö i maj är RådRum, en mötesplats där volontärer ger nyanlända råd och vägledning i olika samhällsfrågor.

– Vi inom RådRum är väldigt glada för att få möjligheten att gå utbildningen här i Malmö, säger Magnus Strand, projektledare på RådRum. Vi arbetar dagligen med fantastiska volontärer som brinner för att vara en del i vår rådgivningsverksamhet och stötta personer som är nya i Sverige. Att vi nu får möjlighet att kompetenshöja oss själva kring hur vi kan stötta våra frivilliga rådgivare är något som är efterlängtat.

Under utbildningen lär du dig att skapa förutsättningar för en volontärvänlig organisation och lägga en stabil grund för de frivilliga i din organisation. Utbildningen passar dig som är ny i din roll eller jobbat ett tag men som vill få inspiration och idéer kring hur du kan arbeta med frivilliga i din organisation.

Läs mer och anmäl dig här >>