PTS logotyp

Engagemang för alla

För oss är det viktigt att så många som möjligt som vill ska kunna engagera sig ideellt. En sajt som är mer tillgänglig hoppas vi skapar engagemang för fler!

I Sverige har cirka en av fem personer en funktionsnedsättning*. Därför är det viktigt för oss att vår webb är tillgänglig för fler. Just nu jobbar vi med att sajten ska bli mer tillgänglig och gör löpande justeringar. Mycket kommer inte att märkas så mycket, som att rubriker blir tydligare, och annat märks lite mer. Snart kommer till exempel du som söker volontärer kunna märka ut om uppdraget är tillgängligt, exempelvis för någon som sitter i rullstol eller har allergier.

Vi gör detta i projektet "Tillgängligt engagemang för ökad delaktighet", som finansieras av Post- och telestyrelsen. Målet har varit och är att hjälpa människor med funktionsvariationer att komma i kontakt med och kunna engagera sig i föreningslivet.

Har du frågor om projektet är du varmt välkommen att höra av dig till oss på info@volontarbyran.org eller på 0771-24 14 00.

* Statistik från Myndigheten för digital förvaltning.