593 volontäruppdrag

Engagemangsveckan 2020

Volontärbyrån Uppsala bjuder in till en vecka full av engagemang, på webben!

I Uppsala är vi vana att kunna arrangera Engagemangsmässan varje höst. Då vi i år inte kommer att kunna sammanföra större grupper av människor på en och samma plats har vi funderat på vad som skulle kunna passa som alternativ. Istället för Engagemangsmässan kommer vi därför att genomföra en engagemangsvecka med olika aktiviteter kopplade till en evenemangssida på Facebook. Är ni en förening så kommer det att finnas lite olika möjligheter för er att delta. Vi tänker oss att syftet med eventet ska vara detsamma som Engagemangsmässsan, det vill säga att sammanföra uppsalabor som är sugna på att engagera sig ideellt med föreningar som vill engagera fler volontärer.

Vi kommer att erbjuda webbsända föreläsningar för intresserade volontärer, lägga upp korta inspirerande filmklipp från uppsalaföreningar, lägga upp berättelser från människor som är engagerade samt tipsa om ideella uppdrag i Uppsala. Vår förhoppning är att vi tillsammans med er föreningar ska kunna erbjuda en mötesplats där man kan ställa frågor direkt till er och få inspiration till att engagera sig ideellt i Uppsala.

Vill ni skicka in ett videoklipp, bli intervjuade av oss eller skriva inlägg under veckan? Kanske har ni andra idéer som passar under veckans aktiviteter? Kontakta oss så ser vi tillsammans till att detta blir en vecka i engagemangets tecken. Engagemangsveckan planeras att genomföras 28/9 till 4/10.

Kontaktperson: Johan Dahlén Strömgren, johan.dahlen@volontarbyran.org, 070-226 32 06