Volontärbyråns handbok i volontärsamordning

Handböcker för dig som leder volontärer

Handböcker för dig som vill få praktisk kunskap om volontärsamordning och som vill få stöd och inspiration i arbetet med frivilliga.

Att inkludera fler i föreningslivet

​Boken ger personer verksamma i ideella organisationer grundläggande kunskap om mångfald och normkritik samt konkreta verktyg för att engagera fler i föreningen. Handboken riktar sig främst till föreningar som inte har så mycket förkunskaper i ämnet, och som vill sätta igång sitt inkluderingsarbete. Den innehåller konkreta metoder för att se över den egna verksamheten ur ett normkritiskt perspektiv och övningar för att driva arbetet framåt.

Att leda frivilliga i föreningslivet

Hur kan ideella organisationer ännu bättre ta tillvara på människors engagemang? Denna bok tar upp allt från rekrytering och introduktion av frivilliga till hur du kan utveckla och stimulera engagemang. Personliga berättelser varvas med teori kring frivillighet och konkreta tips och råd. Handboken ger dig verktyg och förslag på hur du kan omsätta tanke till handling.  

Såhär beställer du böckerna:

Mejla följande information till info@volontarbyran.org

  • Vilken/vilka handböcker du vill beställa
  • Antal 
  • Organisation
  • Namn
  • Postadress
  • Faktureringsadress

Handboken Att leda frivilliga i föreningslivet kostar 350 kronor per bok (plus porto). Om du beställer 10 böcker eller fler, kostar den 300 kronor per bok och vi bjuder på portot.

Handboken Att inkludera fler i föreningslivet kostar 200 kronor per bok (plus porto).

Om du vill beställa båda handböckerna är paketpriset 480 kronor (plus porto).