Barn och ungdom​

Röda Korsets Behandlingscenter för krigsskadade och torterade driver stödverksamheter för barn som har föräldrar med migrationsrelaterad stress, alternativt diagnosen posttraumatiskt stressyndrom (PTSD).

Plats: 
Kristianstad

Till hösten behöver Fryshusets verksamhet United Sisters i Göteborg volontärer som kan ha gruppverksamhet på Fryshuset, i skolor och på fritidsgårdar.

Plats: 
Göteborg

Vill du vara förebild för en tjej ca 12-20 år? Nu söker vi på United Sisters i Göteborg volontärer för coachuppdrag. Vi söker dig som vill bidra till att unga människor mår bra och vill ta för sig av livet.

Plats: 
Göteborg

Rädda Barnen söker omgående 1-2 volontärer till ett projekt i centrala Stockholm. På grund av projektets natur kan vi tyvärr inte delge så mycket detaljer i detta skede men kommer givetvis att berätta mer vid närmare kontakt.

Plats: 
Stockholm

Den 16-22 september arrangeras Framtidsfestivalen i Malmö. En vecka fylld av nya idéer, bra musik och inspiration för alla som vill göra världen lite bättre. Nu söker vi ett gäng funktionärer som är med och gör festivalen till något riktigt häftigt.

Plats: 
Malmö

Popkollo Botkyrkas styrelse söker 2-3 nya ledamöter till hösten 2017 som vill ta föreningen till nästa nivå! Sedan starten 2015 har Popkollo Botkyrka arrangerat musikverksamhet för över 300 deltagare genom musikläger, helgkurser, workshops med mera.

Organisation: 
Popkollo Botkyrka
Plats: 
Botkyrka

Vill du få ledarskapsmeriter och samtidigt jobba med språkträning/läxhjälp för barn och unga? IM i Stockholm söker nu två gruppledare till vår läxhjälp på boende för ensamkommande barn och ungdomar i Älvsjö. På boendet bor runt 50 asylsökande ungdomar från främst Afghanistan.

Plats: 
Stockholm

Sedan höstterminen 2012 bedriver Internationella Bekantskaper muntligt språkstöd till skolelever med kort tid i Sverige och som därför har begränsade kunskaper i svenska.

Plats: 
Stockholm

Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö driver sedan 2010 stödverksamheter för barn till föräldrar med migrationsrelaterad stress alternativt PTSD. För åttonde året i rad arrangerar vi sommarläger och söker lägerledare.

Plats: 
Malmö

Lyssna på människor i kris, vara ett stöd i kontakt med myndigheter.

Plats: 
Helsingborg

Församlingens doparbete behöver dig som gillar att papperspyssla. Personal och ideella medarbetare går hem till familjer i församlingen som nyss fött barn med en fint dekorerad påse och inbjuder till dop.

Plats: 
Hudiksvall

Vi vill att du som volontär på Retoy gillar barn, lek och kreativitet. Nu söker vi fler volontärer! Som volontär hos Retoy bidrar du till att fler barn kan leka sig till en bättre värld! Under Malmöfestivalen kommer vi att anordna våra Retoykalas helgen den 12-13 augusti kl. 14-19.

Organisation: 
Retoy
Plats: 
Malmö

Individuell Människohjälp (IM) är en ideell organisation. Vår vision är att öka människors möjligheter att delta i samhället. Vi skapar mötesplatser med människors engagemang i fokus. Vi tror på ett starkt civilsamhälle och involverar därför volontärer i vårt arbete.

Plats: 
Stockholm

Som funktionär på CF-spelen hjälper du oss att hålla i de olika stationerna på området, vissa kommer även att hjälpa deltagare till rätt plats och dela ut information. Det kommer att finnas ett antal olika sporter för deltagarna att testa samt ett område med lekar, ansiktmålning och annat kul.

Plats: 
Stockholm

Brinner du för att stärka unga tjejers självkänsla? Är det över 23 år? Tycker du om att växa i mötet med andra? Vill du utvecklas genom att leda en grupp? Är du en förebild för unga? Delar du vår feministiska värdegrund? Då är uppdraget som gruppledare för United Sisters något för dig!

Plats: 
Stockholm

Mattecentrum är en ideell förening som ger gratis läxhjälp i matematik till tusentals högstadie- och gymnasieelever via öppna räknestugor. Som volontär på Mattecentrum är man på plats i räknestugan och hjälper till att svara på frågor och förklarar matematiken för eleverna på plats.

Organisation: 
Mattecentrum
Plats: 
Kungsbacka

Nu söker vi dig som vill bli mentor till en ungdom i Västerås!

Organisation: 
Mentor Sverige
Plats: 
Västerås

Vill du hjälpa unga migranter att klara sin skolgång och etablera sig i samhället? Sök till rollen som verksamhetsledare för Röda Korsets Ungdomsförbund läxhjälp i Blackeberg!

Plats: 
Stockholm

Handikappföreningarna Östergötland har ett treårigt projekt som heter LikaOlika där ett av uppdragen är att starta en mötesplats för unga med funktionsnedsättning. Vår primära målgrupp är lindrigt funktionsnedsatta ungdomar.

Plats: 
Linköping

Talk2me är ett samarbete mellan Västerås Stadsmission och Svenska kyrkan där ungdomar (16-25 år) och vuxna erbjuds gratis samtal med utbildade och erfarna vuxna. Det sker i en samtalsserie om högst 5 tillfällen. Vi söker dig som vill leda dessa samtal.

Plats: 
Västerås