Volontärer gör mästerskap i fotboll för hemlösa möjligt

Nykter gemenskap i trygg miljö

Volontärer gör mästerskap i fotboll för hemlösa möjligt

Nykter gemenskap i trygg miljö

Gatans Lag vill besegra hemlöshet, missbruk, kriminalitet och ensamhet genom fotboll. Föreningen bildades 2008 i Göteborg och har både dam- och herrlag i Göteborg och Stockholm med ett hundratal spelare totalt. Gatans lag arrangerade i maj Nordiska mästerskapen i fotboll för hemlösa i Kungsträdgården i centrala Stockholm, där många volontärer engagerade sig, bland annat som funktionärer, sjukvårdare och i kafét. Viveka Holmberg är verksamhetsansvarig för Gatans lag i Stockholm och ansvarar för evenemanget:

–Evenemanget har växt genom åren, och utan våra ideella krafter hade mästerskapet inte blivit det är i dag. Från början vara det bara att vi nordiska länder träffades och spelade fotboll tillsammans men nu har det blivit till en folkfest med mängder av medarrangörer och volontärer på plats.


Gatans lag vill skapa motivation och kraft hos spelarna att själva förändra sin livssituation. Hela 87 procent av spelarna i Gatans Lag säger att deras deltagande hjälper dem att avstå från droger och kriminalitet, och att få vara en del av en nykter och drogfri gemenskap i en trygg miljö nämns som en av de stora anledningarna till det.

Läs mer om Tony som är volontär för Gatans Lag
Läs mer om Peter och Anna som engagerade sig i sjukvårdstältet under Nordiska Mästerskapen i fotboll för hemlösa
Läs mer om och bevaka uppdrag från Gatans Lag
Vill du också engagera dig för personer i social utsatthet? Klicka här
Vill du vara volontär på något evenemang? Klicka här 

Fler berättelser