Autism Skåne — Malmö

Autism Skåne söker volontärer till nystartad mötesplats!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Autism Skåne är en intresseförening som verkar för att personer med autism ska ha samma livsförutsättningar som andra. Vi består av uppemot 3000 medlemmar i Skåne och tillsammans arbetar vi för detta på olika vis. 
I februari 2024 öppnar vi en ny mötesplats för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Mötesplatsen finns i Malmö och kommer hållas öppen två gånger i veckan. Syftet är att nå personer som är socialt ensamma och att skapa delaktighet och gemenskap bland mötesplatsens besökare. 

Vi söker nu volontärer till mötesplatsen! 
Mötesplatsen hålls öppen onsdagar klockan 18 till 20 samt lördagar klockan 13 till 15. Volontärer behövs och vi söker nu dig som kan ställa upp dig på ett rullande schema. Du är med i att öppna upp lokalen, att förbereda fika och att skapa stämning inför att besökare anländer. Du är med i att entusiasmera och samvara med besökarna under mötesplatsen. Du skapar tillsammans med besökare och andra volontärer struktur för den enskilda och för gruppen. Tillsammans planerar ni mötesplatsens innehåll. Du ersätts för eventuella utlägg.  

I gengäld får du en unik möjlighet till att tillsammans med andra skapa grunderna för mötesplatsen och utveckla mötesplatsen framåt. Du bygger nätverk och får kontakter inom funktionsrättsrörelsen och Malmö stads föreningsliv och bidrar till att skapa gemenskap och delaktighet över staden. Du får också träna dig i ett visst ledaransvar och har möjlighet att utvecklas i din roll. Du får gärna ha kunskaper om NPF från tidigare men det är inget krav - din personliga lämplighet värderas högt!

Minsta åtagande

Att bemanna mötesplatsen med ett pass per månad. Mötesplatsen hålls öppen två gånger per vecka med två timmar per gång.

När och var sker uppdraget

onsdagar klockan 18 till 20 och lördagar klockan 13 till 15

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara