Fair Trade Shop, Borås

Fair Trade Shop, Boråss logotyp

En Fair Trade Shop är till för att sälja varor från producenter och odlare i länder med utbredd fattigdom. Det finns ungefär tre miljarder fattiga människor i världen! Den vanliga handeln fungerar för det mesta inte utan de som odlat vårt kaffe eller vår kakao får bara en spottstyver för sitt hårda arbete. Istället för bistånd eller välgörenhet menar vi att handel med schysta villkor är det som bäst bidrar till att bekämpa fattigdom.

Föreningen Vägvisaren för Rättvis Handel bildades i Borås 1993 av några entusiaster. Till en början sålde man i lite olika skåp hos scouterna och på andra håll. Efter några år fick man tillgång till ett litet lager i Caroli Församlingshem.

I april 2011 kunde vi så flytta in på Lilla Brogatan 41. Men efter fem år upplevde vi svårigheter att öka omsättningen.
Då 2016 öppnade sig en ny möjlighet när NäRA Eko-Livs och Café NäRA öppnade i hörnet Yxhammarsgatan-Österlånggatan. Vi hyrde först en mindre lokal mot Österlånggatan. Men så försvann Eko-Livs i mars 2017 och då fick vi frågan om vi ville flytta ner till den dubbelt så stora hörnlokalen. Alltså flyttade vi en gång till, för andra gången på ett år!

Just nu finns inga aktuella uppdrag

Sök bland alla uppdrag