Hjälp barn, unga och vuxna i människohandel

Organisation: 
  • Insamlingsstiftelsen mot Trafficking
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Mänskliga rättigheter

Vill du göra en viktig insats för mammor, barn och unga utsatta för människohandel? Vi behöver nu förstärka vårt team med 1-2 medarbetare som hjälper oss på volontär basis. Som volontär vill du vara med och kämpa för att vår verksamhet skall bli ännu bättre. Du ställer dig bakom vår verksamhetsidé och vill bidra med konstruktivt arbete för att fler barn, unga och vuxna ska kunna ta sig ur ett liv i människohandel. Din insats öppnar dörren för oss att tillsammans kunna göra ett bättre jobb. Du kommer med i ett team som har mer än 15 års samlad erfarenhet av att arbeta mot människohandel och stödja dess brottsoffer. Du är intresserad av mänskliga rättigheter och får en introduktion och internutbildning av oss gällande människohandel. Du bidrar med både tid, kompetens och professionellt förhållningsätt. Ingen ersättning utgår.

arbetsuppgifter; att tillsammans med oss medverka i genomförandet av IMTs nationella arbete. Ditt uppdrag innebär; att vara sekreterare på styrelsemöten 8-10 ggr per år, administrera verksamhetsberättelse och bokslut; administration kring inkommande ansökningar till vår barnfond och vuxenfond, ekonomi, ta emot beställningar av vårt armband Not for sale. Övrigt; att skriva och skicka tackbrev, diplom och tackkort till gåvogivare; uppdatera vår kontaktlista med nya kontakter; samt eventuellt övrigt förekommande uppgifter enligt överenskommelse. Vi ser fram emot att tillsammans diskutera ett bra upplägg.

Info om verksamheten
Handel med människor utgör en del av den globala organiserade brottsligheten och innebär ett hänsynslöst utnyttjande av människor. IMT Insamlingsstiftelsen mot trafficking är en nationell organisation som ger stöd till brottsoffer, arbetar med projekt, utbildning och kunskapsspridning. Vi samarbetar med myndigheter och det civila samhället. 2015 stärkte vi vårt barnfokus och startade ”Fonden för barn i människohandel”. 2018 och framåt planerar vi att växla upp och sprida vårt arbete både i Sverige och andra länder. Läs mer om oss på imtr.se.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Start hösten 2018 och 1-2 år framåt. Behovet utgör 20 timmar i veckan fördelat på en till två personer. Givetvis med uppehåll för semester, jullov mm. Vi tror att den bästa lösningen är att två personer bildar ett team och fördelar arbetsuppgifterna sins emellan. Kanske att ni redan känner varandra och vill bilda ett team i detta uppdrag. Volontäruppdraget är självständigt och fritt.
Specifika önskemål eller information: 
Vi tror att du är en driven och självständig person som just fyllt 60/65 eller närmar dig 70. Kanske att du just lämnat eller trappat ner ett arbetsliv som företagare, konsult, socionom, handläggare eller anställd inom ekonomi, administration eller något annat spännande yrke. Nu vill du kliva in i den ideella sektorn och bidra med din kompetens och tid. Du ser, liksom vi, värdet av att vara klok, mogen och ha lång arbetslivserfarenhet. Du är dedikerad och vill genomföra ditt arbete noggrant och professionellt. Du har noga övervägt ditt engagemang och kan tänka dig att vara engagerad under minst 1-2 år. Vi är redan nu oerhört glada för din insats och tror att du kommer trivas hos oss. Vi sitter i trevliga lokaler nära Slussen i Stockholm. Du kommer bli en del i ett litet team som genomför ett viktigt arbete för barn, ungdomar och vuxna som utsatts för ett av vår tids värsta brott – människohandel. Du får en introduktion i vårt arbete och bjuds löpande in till nätverksmöten, utbildningstillfällen och andra aktiviteter som du bedömer intressanta.
Minimiåtagande: 
20 timmar i veckan fördelat på två volontärer. Vi ser helst att du tänkt igenom ditt uppdrag noga och vill stanna hos oss i 1-2 år.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: