Läxhjälpare i Västerort – var med och gör skillnad på riktigt!

Organisation: 
  • Internationella Bekantskaper
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Integration och asylsökande

Internationella Bekantskaper är en ideell förening som under flera år har erbjudit avgiftsfri läxhjälp i Tensta, Rinkeby och Hässelby-Vällingby. Varje vecka är vi ca 100 läxhjälpare som ställer upp. Trots det har vi en lång kö med barn som önskar hjälp med läxläsning. Behoven är stora och vi jobbar ständigt för att nå fler barn och ungdomar. För att lyckas med detta behövs fler läxhjälpare!

Läxhjälpen startade 2011 med att några föräldrar som gick på Svenska för invandrare, SFI, frågade om vi kunde hjälpa deras barn med skolarbetet. Föräldrarnas begränsade kunskaper i svenska och ibland också i andra ämnen gjorde det svårt för dem att stötta sina barn så mycket som de önskade.

Sedan dess har verksamheten vuxit stadigt och uppnått goda resultat. Vi har nu 17 grupper med 300 elever varje vecka från både grundskolan och gymnasiet. Flera av barnens lärare har noterat tydliga framsteg i elevernas studieresultat efter att barnen börjat på läxhjälpen.

Du behöver inte vara ett mattesnille, språkgeni eller pedagog – alla kan bidra!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Läxhjälpen sker på kvällstid, kl 18-20, måndag till torsdag varje vecka, i Tensta, Rinkeby och Hässelby-Vällingby. Du kan delta en gång i veckan eller mer sällan. Det bestämmer du själv och alla insatser är värdefulla.
Specifika önskemål eller information: 
Eleverna har sina skolböcker med sig och allt som krävs av dig är god läsförståelse och lite allmänbildning. Om det är något man inte vet hjälps vi åt och det löser sig alltid! Som ny läxhjälpare sätts du i kontakt med en av våra erfarna deltagare som hjälper dig att komma in i verksamheten. Vi eftersträvar att inte ha fler än tre barn per läxhjälpare. En förälder från varje familj är med varje gång. Det hjälper till att skapa studiero.
Minimiåtagande: 
När du anmäler dig som läxhjälpare hoppas vi att du har möjlighet att vara med minst tre gånger under terminen. Det går också bra att skriva upp sig som ”fast” läxhjälpare och komma varje eller varannan vecka. Det är inte ett krav men många läxhjälpare uppskattar att ha ”sin” dag och få chansen att träffa samma ungdomar varje gång.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: