Stockholm

Föreningen för Utvecklingsfrågor

Föreningen för Utvecklingsfrågor

Beskrivning

Föreningen för Utvecklingsfrågor, FUF, är en politiskt och religiöst obunden ideell förening. Vårt syfte är att informera och skapa diskussioner om global utveckling och Sveriges roll i världen. Vi vill bidra till kunskap, debatt och engagemang för en rättvis och hållbar värld. 

FUF bildades 1972 och har genom åren växt i både storlek och verksamhet. FUF arrangerar seminarier och debatter om global hållbar utveckling och Sveriges roll i denna. Vi har även ett onlinemagasin på vår hemsida där ideellt aktiva medlemmar, politiker, forskare, civilsamhälles aktörer och många fler, bidrar till debatten om globala utvecklingsfrågor, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling. FUF har också en karriärsinriktad gren. Den innehåller dels ett Praktikantprogram genom vilket unga vuxna får möjlighet att pröva vingarna på företag, organsiationer och myndigheter som jobbar med global hållbar utveckling under en termin. Men det finns också möjlighet att få en mentor från utvecklingssektorn, eller att få delta i vårt nätverk Young Professionals.

Som ideellt aktiv i FUF får du praktisk erfarenhet av att leda projekt, anordna seminarier, skriva artiklar och göra poddreportage. Du får också tillgång till ett stort nätverk av nuvarande och blivande yrkesverksamma personer som kan hjälpa dig på din väg till utvecklingsjobben. Men framför allt är det väldigt kul att vara ideellt aktiv genom FUF, och vi garanterar en riktigt härlig stämning och fina nya kontakter! Bli medlem nu och var med i gemenskapen!

Bevaka denna organisation

Adress

Ehrensvärdsgatan 4, 11235

Telefonnummer

0704819400

Har du någon fråga?

Kontakta oss

Webbplats

https://www.fuf.se