Stockholm

IFFI, Internationella Föreningen för Invandrarkvinnor, Stockholm

IFFI, Internationella Föreningen för Invandrarkvinnor, Stockholm

Beskrivning

Internationella Föreningen för Invandrarkvinnor, IFFI Stockholm, är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation. IFFI Stockholm bildades 1968 och vänder sig till alla kvinnor oavsett nationalitet. Syftet med föreningens verksamhet är att underlätta integrationen i det nya samhället samt främja kvinnors deltagande i den demokratiska processen. Föreningen är en medlemsorganisation i Riksförbundet Internationella Föreningar för Invandrarkvinnor (RIFFI).

IFFI Stockholms verksamhet utgår från ett integrations- och jämställdhetsperspektiv där aktuella samhälls- och demokratifrågor är en viktig del av verksamheten. IFFI anordnar språkkurser i svenska på olika nivåer och även undervisning i engelska, spanska, sömnad och handarbete för sina medlemmar. IFFI arrangerar konstutställningar, musik- och poesiträffar, konserter m.m. Verksamheten ger möjlighet att bekanta sig med den svenska kulturen och ta del av den. Förutom kursverksamheten erbjuder föreningen sina medlemmar friskvård i form av konditionsförbättrande åtgärder som vattengymnastik, juridisk rådgivning samt en stödgrupp för misshandlade invandrarkvinnor.

IFFI är en mötesplats där kvinnor kan få vänner från många andra kulturer och där de också har möjlighet att komma i kontakt med personer från olika myndigheter och institutioner. Genom medlemsmöten med diskussioner, studiebesök, musik- och teaterevenemang, stadsvandringar och utflykter av olika slag i Stockholm minskar vi utanförskap samt breddar medlemmarnas delaktighet i samhället.

Bevaka denna organisation

Adress

Norrtullsgatan 45, 11345

Telefonnummer

08-34 21 99

Har du någon fråga?

Kontakta oss

Webbplats

https://www.iffi-stockholm.se