Project Nima

Musik, dans, sociala medier och utbildning mellan ungdomar från olika socio-ekonomiska områden

Spara

Beskrivning

Project Nima söker volontärer för att hjälpa till med utbildningsprojekt inom musik och dans, sociala medier, insamling och akademisk utbildning för ungdomar i bland annat Ghana och Sverige (se Kort om Project Nima nedan). 

Vi söker även engagerade människor som vill fokusera på särskilda projekt inom organisationen, såsom inom musik och dans, rehabilitering av barn som varit utsatta för människohandel i Ghana, psykisk ohälsa och kommunikation/utbildning mellan ungdomar från olika socio-ekonomiska områden i Sverige och Ghana. Detta både mellan och inom länderna. 

Vi jobbar också mycket med jämställdhetsfrågor och det är viktigt hur människor porträtteras i organisationen, dessa frågor styrs främst av ungdomarna i Nima. 

Resor för att arbeta med ungdomar i slumområdet Nima, Ghana, kan förekomma, dessa betalas då av organisationen. 

Då vi även håller på att etablera oss i områden utanför Stockholm så kan resor till Stockholm också förekomma, om du inte redan bor här vill säga. 

Skulle du vilja vara med och bygga upp nästa generations välgörenhetsorganisation? Känner du att du skulle passa till ett eller flera av dessa projekt-områden? Tveka inte att höra av dig så kan vi berätta mer om uppgifterna och vad de innebär. 

Vi ser gärna att du är globalt intresserad, tycker det är kul att skapa nya projekt, har ett flexibelt tänkande, är utåtriktat, jobbar bra i grupp men samtidigt självgående. Då halva teamet bor i slumområdet Nima i Ghana så är det bra om du kan prata, samt skriva, bra engelska. 

Kort om Project Nima,

Projekt Nima har som mål att skapa nästa generations välgörenhetsarbete. Vår huvudprincip är hållbar välgörenhet genom inkludering, där mottagarsidan är aktiva deltagare och inte passiva offer. Projekt Nima är ingen traditionell välgörenhetsorganisation, utan en rörelse där våra “ambassadörer” utgör organisationens hjärta. Ambassadörerna är ungdomar 12-20 år, från utsatta områden i Ghana och Sverige. 

Fokus ligger på ömsesidig utbildning och erfarenhetsutbyte. Utbildning förmedlas av interna och externa experter från bägge länder till ambassadörerna. Ambassadörerna vidareförmedlar kunskap och föreläser utifrån erfarenheter. Detta i skolor, utsatta områden och lokalsamhällen. Belysa, förhindra samt skapa attitydförändring kring våra huvudämnen genom att skapa moderna och hållbara verktyg som når ut till rätt målgrupper, sprider information och engagerar unga. 

Våra huvudämnen är barnhandel, posttraumatisk stress, mänskliga rättigheter, korruption, psykisk ohälsa och självkänsla.

Läs mer på: www.projectnima.org

Samt se gärna vårt Covid projekt där vi informerade om hela WHOs broschyr genom dans och musik. Musikvideon visades 5-7 ggr per dag på Ghanas största TV-kanaler: https://www.youtube.com/watch?v=lMqgZdowdPs

Minsta åtagande

Efter överenskommelse.

När och var sker uppdraget

När och hur du vill genomföra uppdraget kommer vi överens om tillsammans. Viktigast är att det passar bra för alla.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Erikshjälpen Second Hand, Lund Öresundsvägen

Textil-avdelning.

 • Social gemenskap
 • Sysselsättning och arbete
 • Övrigt
Plats Lund

Erikshjälpen Second Hand, Lund Öresundsvägen

E-handel

 • Social gemenskap
 • Sysselsättning och arbete
 • Övrigt
Plats Lund