Stjärnjouren, trans- och tjejjour — 2 platser

Stötta unga tjejer och transpersoner i Stjärnjourens stödjande verksamhet!

Spara

Beskrivning

Vill du engagera dig i en feministisk förening för att stötta och stärka unga tjejer och transpersoner? 

Nu söker vi på Stjärnjouren volontärer till vår stödjande verksamhet för att kunna ge stöd till fler tjejer och unga transpersoner. Utsattheten och den psykiska ohälsan växer hos vår målgrupp till följd av pandemin och den transfobiska diskursen i samhället och vi vill finnas där och stötta och bekräfta så mycket som vi bara kan! 

Under 2021 hörde ca 650 unga tjejer och transpersoner av sig till vår stödjandeverksamhet för att prata och få stöd. Till oss kan en höra av sig anonymt och prata om vad en vill. Den låga tröskeln och anonymiteten gör att många unga hör av sig för att berätta om svåra saker som de varit med om. De vanligaste ämnena är psykisk ohälsa och/eller att en varit eller är utsatt för någon typ av våld. 

Din del är att lyssna: stötta, stärka och aldrig döma. Vi som bemannar jouren är själva relativt unga tjejer och transpersoner, som vill vara lyssnande medmänniskor. Den stödjande verksamheten består av chatt- och mejlstöd varje måndag kväll kl 18-21 och torsdag kl 15-17. Jouren bemannas alltid av minst två-tre volontärer åt gången, och sköts vanligen från våra lokaler i Sundbyberg. Möjligheten att bemanna kontaktjouren hemifrån med anledning av pandemin finns tillsvidare. För att engagera dig hos oss behöver du vara bosatt i Stockholmsområdet.

Om du tror att detta kan vara något för dig, gör en intresseanmälan så berättar vi mer. Är du fortsatt är intresserad behöver du gå vår grundutbildning som är helgen 24-25 september samt kvällstid onsdag 28 september. Därefter får du specifik inlärning i stödverksamheten så länge som du behöver. Vi har en anställd stödsamordnare som stöttar dig i uppdraget och vi ses regelbundet för möten, utbildning och handledning i kontaktjouren.  Inga förkunskaper krävs för det här uppdraget och vi söker personer med olika identiteter och erfarenheter då vi ser ett stort värde av en blandad volontärgrupp. 

I Stjärnjouren kan du engagera dig tillsammans med andra feminister för ett jämställt samhälle fritt från våld. Vi är en ideell förening som är partipolitiskt och religiöst obunden. Vårt arbetssätt är normkritiskt. Det är vi volontärer som tillsammans med två anställda organiserar och genomför Stjärnjourens verksamhet och här finns utrymme för alla som vill utveckla verksamheten genom egna initiativ och idéer! Som volontär hos oss får du gå en grundutbildning i våldspreventivt och stödjande arbete, handledning, löpande fortbildning och får delta i medlemsföreläsningar. Utöver detta ingår du i ett socialt nätverk där vi peppar varandra och driver en feministisk förening ihop! 

Välkommen med din intresseanmälan! 

Minsta åtagande

5h/månad

När och var sker uppdraget

Vardagskvällar/eftermiddagar i Sundbyberg (just nu finns möjligheten att bemanna kontaktjouren hemifrån om en vill det, men vår förhoppning är att kunna återgå till att genomföra allt jourarbete från Sundbyberg så snart det är möjligt). Kontaktjouren har öppet måndagar kl 18–21 samt torsdagar 15-17.

Platser

  • Stockholm
  • Sundbyberg

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen