Är du en fena på att hitta gemensamma nämnare mellan människor? Kompisbyrån söker Ambassadör till förtroendeuppdrag!

Organisation: 
  • Kompisbyrån
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Integration och asylsökande
Kultur
Social gemenskap

Älskar du att få människor att mötas, är snabblärd och har god datorvana? Vill du samtidigt engagera dig ideellt för att underlätta nya svenskars integration i samhället på ett enkelt och roligt sätt? Då är det nog dig vi letar efter!

Kompisbyrån söker just nu ambassadörer som vill hjälpa nya och etablerade svenskar med gemensamma nämnare att mötas. Din uppgift är att matcha deltagarna digitalt, för att de sedan ska kunna ses på egen hand över en fika eller promenad. Du blir Kompisbyråns ambassadör för matchning och ingår i ett team av ett flertal ambassadörer. Din uppgift är att i Kompisbyråns egna datasystem titta på användarprofiler och matcha ihop deltagare som passar ihop och skulle få ett givande utbyte av varandra. Du har ett nära samarbete med kansliet i Stockholm.

Nya svenskar lär sig svenska på språkskola men ofta behövs mer träning för att verkligen kunna prata ett nytt språk. Med Kompisbyrån vill vi ge fler möjlighet att öva svenska på ett avslappnat och roligt sätt och samtidigt erbjuda alla våra deltagare ett roligt och intressant erfarenhetsutbyte. Sedan starten 2014 har vi länkat samman fler än 14 000 personer i 10 städer.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget är ett förtroendeuppdrag med start omgående. Uppdraget är lätt att anpassa efter din vardag då det utförs på distans och under vardag eller helg, dag- eller kvällstid.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker dig som är duktig på att se gemensamma nämnare hos personer, har god datorvana, gillar repetitiva uppgifter, är ödmjuk, samt pratar och skriver obehindrat på svenska och engelska. Vi ser gärna att du bor i Stockholm för att underlätta upplärningen, men du kan också få din utbildning över Skype om du bor i en annan del av landet.
Minimiåtagande: 
Cirka 2 timmar/vecka.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.