Vill du arbeta för ett samhälle fritt från mäns våld mot kvinnor?

Organisation: 
  • Kvinnojouren i Sundbyberg
Plats: 
  • Stockholm
  • Sundbyberg
Ändamål: 
Kvinnor

Kvinnojouren i Sundbyberg söker volontärer!
Att vara volontär hos oss innebär att svara i vår jourtelefon, chatt och mejl. Du kommer i ditt uppdrag hos oss möta kvinnor som blivit utsatta för våld i nära relation och som behöver stöd, råd eller kanske bara någon som lyssnar. Uppdraget innebär att lyssna, stötta och finnas där för stödsökande som vänder sig till oss för hjälp.

Vilka är vi?
Kvinnojouren i Sundbyberg är en idéburen ideell förening som arbetar mot våld i nära relationer. Vi ska verka genom att ge stöd till kvinnor och barn som är utsatta för våld och hot och genom att sprida kunskap om våld i nära relationer. Vi är partipolitiskt och religiöst obundna men arbetar för ett jämställt samhälle utifrån en feministisk värdegrund. Vi är anslutna till paraplyorganisationen Unizon som samlar över 130 kvinnojourer, tjejjourer och andra stödverksamheter som arbetar för ett jämställt samhälle fritt från våld.

Vi är en ny jour vilket betyder att vi är i ständig utveckling av verksamheten, du som volontär hos oss har därför stor möjlighet att påverka. Vi värdesätter god stämning och är en grupp med blandade erfarenheter och åldrar, vilket gör att vi har kul på jouren!

Skicka in din intresseanmälan idag!

Välkommen med din ansökan!

/Kvinnojouren i Sundbyberg

När och var ska uppdraget genomföras: 
Du förväntas ta ett jourpass varannan vecka. Passet är förlagt till vardagskvällar, för närvarande onsdagar, kl 18.00-21.00. Passet genomför du de första gångerna på vårt kansli, i Sundbybergs omnejd. Sedan kan du, om vi kommer överens om det, genomföra ditt uppdrag hemifrån.
Specifika önskemål eller information: 
Innan du påbörjar ditt uppdrag kommer du att gå en grundutbildning. Den är förlagd till helgen 13-14 oktober. Du måste ha gått utbildningen för att kunna påbörja ditt uppdrag hos oss. Efter utbildningen kommer du bland annat ha kunskap om mäns våld mot kvinnor, processen som stödsökande går igenom och om samtalsmetodik. Du får även intern handledning och vägledning genomgående under din tid hos oss. Vem är du? Du definierar dig som kvinna och behärskar det svenska språket flytande i både tal och skrift och har ett intresse för att arbeta för ett samhälle fritt från våld. Du bör vara över 20 år och kunna engagera dig i jouren tre timmar varannan vecka. Det är meriterande om du studerar till eller har en examen som beteendevetare, socionom, psykolog eller liknande. Innan uppdraget startar kommer vi att begära ett utdrag ur belastningsregistret och du får signera ett tystnadslöfte
Minimiåtagande: 
Ett pass à tre timmar, 18.00-21.00, varannan vecka
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.