Läkare i Världen — 2 platser

Flerspråkig? Tolka för mänskliga rättigheter i Umeå!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso- och sjukvårdsinsatser. Utgångspunkten är att tillgång till hälso- och sjukvård är en mänsklig rättighet som ska gälla för alla människor på lika villkor, även då man befinner sig i krig, fattigdom eller på flykt. Vår verksamhet bedrivs helt på ideell bas. Vården utförs av legitimerad sjukvårdspersonal med legitimation i Sverige och de flesta pratar inte de språk som våra besökare pratar.

Vi söker därför dig som kan tolka mellan svenska och andra språk (tolkutbildning är meriterande men inte obligatorisk). Du ska ha stor integritet och vara beredd på att hantera känsliga och personliga uppgifter på ett ansvarsfullt sätt och enligt våra sekretesskrav. 

Vi söker i huvudsak dig som talar något av följande språk: 
 - Rumänska eller Romani
 - Dari
 - Persiska
 - Franska
Men andra språk är också av intresse! 

Du kan både hjälpa till och tolka på plats i Umeå eller Luleå under våra mottagningskvällar (tisdagar) eller finnas tillgänglig på distans - via telefon där du befinner dig. Om du vill hjälpa till som tolk på distans kan du få hjälpa till på våra mottagningar i hela Sverige.

Minsta åtagande

Hur många kvällar du vill delta på är flexibelt men vi ser gärna att du kan ca 1gång/mån.

När och var sker uppdraget

Tolkning på plats eller distans på den medicinska mottagningen - tisdagkvällar. Ca 2 timmar/gång. Tolkning sker vid behov under besöken på den medicinska mottagning.

Platser

  • Umeå
  • Luleå

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Solidaritet för Ungdomens Framtid

Project Managers

  • Barn och ungdom
  • Internationellt arbete i Sverige
  • Mänskliga rättigheter
Fjärrarbete På distans