Majblomman i Sala behöver dig!

Organisation: 
  • Majblomman, Sala
Plats: 
  • Västmanland
  • Sala
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap

Ett par veckor under våren säljer barn majblommor. Pengarna som kommer in går till barn i Sala som lever i familjer där ekonomin inte tillåter sådant som simskola, fritidsaktiviteter, djurparksbesök, sommarkollo, födelsedagskalas, cykel och fotbollsskor. Vår lokalförening jobbar tillsammans med Västerås, vi har gemensamt en styrelse som hjälper till så att barn i skolklasser och scoutkårer kan sälja blommor. Vi tar emot ansökningar om bidrag från familjer och delar ut bidrag. Allt fler söker bidrag från Majbomman, vi behöver bli fler i vår förening för att kunna hantera ansökningar och nå ut till skolor och barn som kan sälja majblommor.

Exempel på saker att göra: besöka skolor och andra organisationer och berätta om Majblomman, lämna ut blommor till försäljning, sätta upp affischer, kontakta media, ta hand om sociala medier, ekonomi, styrelsearbete, bidragshantering, återkoppling till bidragssökande, kontakta företag som vill stödja barn i Sala.

Föreningen träffas ca var sjätte vecka i Västerås, går igenom bidragsansökningar(och fikar lite). Under april-maj säljs majblomman och då är det en del kontakt med skolor och scouter. Vore jättebra om majblomman i större utsträckning kan vara med på evenemang och berätta vad vi gör och visa att vi finns!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Sala, våra styrelsemöten hålls i Västerås, kortare volontäruppdrag eller kontinuerligt engagemang i styrelse, enligt önskemål och överenskommelse.
Specifika önskemål eller information: 
Du vill engagera dig för barn i Sala, för du tycker att barnen är det viktigaste vi har! Du får gärna ha erfarenhet från verksamheter där barn finns- som skola, elevhälsa, socialtjänst, fritids osv. men det är inget krav. Givetvis gör vi allt för att du ska känna dig välkommen i vår förening och kommer att ge dig en introduktion i hur Majblomman i Sala fungerar, vad vi står för och vad vi vill. Vår tanke är att du ska kunna bidra på det sätt du har förutsättningar för och i så stor utsträckning du har möjlighet och vill. Hör av dig så berättar vi mer:)
Minimiåtagande: 
Engagemang under insamlingsperioden april-maj.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.