Majblomman i Lerum söker en kassör

Organisation: 
  • Majblomman, Sverige
Plats: 
  • Västra Götaland
  • Lerum
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Social gemenskap

Nu ligger vi i startgroparna för att starta upp en ny Majblommeförening i Lerum så att även barn som bor där ska kunna sälja majblommor och få bidrag från Majblomman. Vill du vara med i det lokala arbetet som kassör?

Det handlar om att bokföra inkommande pengar som skolorna samlar in och betala ut bidrag till barn ett par perioder under året. Totalt handlar kassöruppdraget om ca 5 timmars arbete per år plus att eventuellt hjälpa till och räkna pengar i maj efter insamlingen.

Som volontär i Majblomman gör du en viktig insats. Allt du gör är för barn på din egen ort.

Sedan 1907 har majblommor sålts till förmån för utsatta barn i Sverige. Brist på pengar gör ofta att barn kan hamna utanför gemenskapen. Här kan Majblomman hjälpa till med bidrag till det vi ofta tror att alla barn i Sverige har - julklappar, en cykel, fotbollsskor, eller fritidsaktiviteter

När och var ska uppdraget genomföras: 
Förutom själva bokföringen är du med på möten ungefär två gånger per år. Bor eller jobbar du i Lerum så kommer du att hjälpa barn i din lokala närhet.
Specifika önskemål eller information: 
Det är bra, men inget krav, om du har grundläggande kunskaper i ekonomi. Det finns mallar att följa och alltid möjlighet att få hjälp från riksförbundet. Majblomman har funnits i 110 år, och vi har väl utarbetade rutiner för varje steg under majblommeåret. Självklart får du får en introduktion i hur vi arbetar.
Minimiåtagande: 
Det är önskvärt att du kan vara med minst ett år.
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.