Majblomman i Västerås behöver dig!

Organisation: 
  • Majblomman, Västerås
Plats: 
  • Västmanland
  • Västerås
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Social gemenskap

Ett par veckor under våren säljer barn majblommor. Pengarna som kommer in går till barn i Västerås som lever i familjer där ekonomin inte tillåter sådant som simskola, djurparksbesök, sommarkollo, födelsedagskalas, cykel, fotbollsskor. Vår lokalförening i Västerås består av en styrelse som hjälper till så att barn i skolklasser och scoutkårer kan sälja blommor. Vi tar emot ansökningar om bidrag från familjer och delar ut bidrag. Allt fler söker bidrag från Majbomman, vi behöver bli fler i vår förening för att kunna hantera ansökningar och nå ut till skolor och barn som kan sälja majblommor.

Exempel på saker att göra: besöka skolor och andra organisationer och berätta om Majblomman, lämna ut blommor till försäljning, sätta upp affischer, kontakta media, ta hand om sociala medier, ekonomi, styrelsearbete, bidragshantering, återkoppling till bidragssökande, kontakta företag som vill stödja barn i Västerås.

Vi träffas i föreningen ca var sjätte vecka och hanterar bidragsansökningar(och fikar lite). Under april-maj ska blommor plockas i ordning och ut i skolor och scoutföreningar. Senaste åren har vi varit med på barnfestivalen och haft lite aktiviteter för barn. Fler tillfällen där föreningen kan vara med och visa vad vi gör vore jättebra.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Västerås, kortare volontäruppdrag eller kontinuerligt engagemang i styrelse, enligt önskemål och överenskommelse.
Specifika önskemål eller information: 
Du vill engagera dig för barn i Västerås, för du tycker att barnen är det viktigaste vi har! Du får gärna ha erfarenhet från verksamheter där barn finns- som skola, elevhälsa, socialtjänst, fritids osv. men det är inget krav. Givetvis gör vi allt för att du ska känna dig välkommen i vår förening och kommer att ge dig en introduktion i hur Majblomman i Västerås fungerar och vad majblomman står för. Vår tanke är att du ska kunna bidra på det sätt du har förutsättningar för och i så stor utsträckning du har möjlighet och vill. Hör av dig så träffas vi över en fika och berättar mer :)
Minimiåtagande: 
Engagemang under insamlingsperioden april-maj.
Adress: 
Slånbärsgatan 11
72223 Västerås
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.