Individuell Människohjälp/IM, Sverige — 6 platser

Bli en agent för mänskliga rättigheter – bli en MR agent!

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-03-11

Beskrivning

Vill du engagera dig för mänskliga rättigheter och mot rasism? Vill du träffa andra som också vill engagera sig i dessa frågor? Är du trött på den ökade rasismen, ojämlikheten och segregeringen i samhället idag? Vill du agera för att förändra samhället? Känner du dig orolig inför valet 2022? Önskar du hitta verktyg för att skydda demokratin? Vill du få inspiration från global aktivism och engagemang och samtidigt hitta ett eget sätt att agera lokalt för ett mer jämlikt samhälle? 

IM- Individuell Människohjälp kommer under 2021-2022 driver projektet Global antiracism for local change - Act glocal som drog i gång i september 2021.  Projektet syftar till att stärka individers röst och förmåga att agera och påverka lokalt genom aktiv praktisk antirasism och organisering för påverkan. Projektet är finansierad av MUCF.  Under perioden november 2021 t.o.m. juni 2022 kommer vi erbjuda minst tio volontärer möjligheter att bli MR-agenter och delta i ett praktiskt antirasismprogram. Programmet kommer bygga individers initiativförmåga och bygga nätverk av där de som är engagerade får träffa andra som är intresserade av mänskliga rättigheter och antirasism. Projektet delar erfarenheter och inspiration från globala aktivism. Programmet kommer också ge organisering – och mobiliseringsverktyg som används för att skapa social förändring för ett mer jämlikt och demokratiskt samhälle. Anmäl dig intresse till det praktiska antirasismprogrammet. Kom med och bli MR-agent! 

När och var sker uppdraget

Vi kommer att ses en gång varannan vecka digitalt på kvällstid. Sen kommer det att anordnas en fysisk träff i början 2022. Programmet börjar med start i november 2021 och fortsätter t.o.m. juni 2022.

Platser

 • Malmö
 • Lund
 • Stockholm
 • Umeå
 • Nyköping
 • Göteborg

Tillgänglighet

De flesta träffar kommer att ske digitalt vilket gör det lättare för en del att delta i programmet.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen