CISV, Malmö-Lund — Malmö

CISV Malmö-Lund söker projektledare (stab) för spännande uppdrag 2022 - Seminar Camp

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Är du eller någon du känner 21 år eller äldre? Vi kan då erbjuda en supersommar med CISV Malmö-Lund som projektledare (stab) för Seminar Camp. Seminar Camp (seminarieläger) är ett tre veckor långt läger för 17–18-åringar där ungdomarna själva ansvarar för projektets tema, beslutsprocesser, dagsschema och innehåll med seminarier i fokus. Seminar Camp är intensiva interkulturella upplevelser där ungdomarna lär sig samarbete, att ta stort ansvar, demokrati och konflikthantering. Hemmastaben stöttar ungdomarna i deras vilja. 
 
Att vara stab innebär att du tillsammans med ditt stabsteam ansvarar för att lägrets pedagogiska mål nås, du är också länken med den arrangerande lokalföreningen som ansvarar för lägrets praktiska genomförande. Du är spindeln i nätet som ser till att allting flyter innan, under och efter lägret. Du har en unik roll som koordinator av deltagarnas planerande, genomförande och utvärderande av lägret och dess aktiviteter, då det är deltagarna som själva står för hela lägrets genomförande. Din roll är att stötta deltagarna och på så vis hjälpa dem att bli bidragande medlemmar av ett fredligare samhälle där de klarar av att ta ansvar och vara delaktiga.
Du bör vara organisatoriskt lagd, söka kreativa lösningar på såväl pedagogiska som praktiska frågor. Du bör ha ett intresse av att arbeta med ungdomar i en interkulturell miljö. Det är en fördel om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med gruppdynamik och grupprocesser. Meriterande är också tidigare erfarenhet av läger och eller projektverksamhet, kanske från en annan organisation eller från arbetslivet.
Du får möjlighet att utveckla din organisatoriska förmåga, dina ledaregenskaper och får praktiskt träning i konflikthantering och fredsutbildning.

Före uppdraget behöver du gå CISV Swedens Impact-utbildning i ledarskap, projekt och fred som hålls en fredag-söndag oftast under våren före lägret. 

CISV är en global, ideell, fredsutbildand organisation. Genom vår utbildning bidrar vi till fler aktiva världsmedborgare. Att vara världsmedborgare innebär att ta ställning och engagera sig för en fredligare värld. Tillsammans skapar vi läger och projekt för en ökad kulturell förståelse, för de mänskliga rättigheterna, för en fredlig lösning av konflikter, för jämlikhet och jämställdhet och mot rasism, fattigdom och miljöförstöring.
Sök idag genom att skicka in en intresse anmälan nedan!  Mer information hittar du på www.cisv.se

När och var sker uppdraget

20220627-20220717

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg, kväll

  • Typ av uppdrag

    Engångsuppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Kompis Sverige

Bli Kompis - Malmö

  • Social gemenskap
  • Integration och asylsökande
Plats Malmö

Föreningen Resurscentrum för kvinnor i Malmö, Winnet Malmö

Bli valambassadör

  • Upplysning och folkbildning
  • Politisk påverkan
Plats Malmö