Fryshuset, United Sisters, Malmö — Malmö

Coach och gruppledare för Malmös unga

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-11-05

Beskrivning

"Jag önskar att ha en vuxen att prata med som jag kan lita på och göra roliga aktiviteter med"
 
 VOLONTÄRER till UNITED SISTERS
 Många av oss kan minnas tiden då vi var yngre och känna igen en önskan om ha en vuxen vi kan relatera till, dela funderingar med och söka stöd hos. Hos United Sisters möter vi ständigt denna önskan hos Malmös unga och söker därför nya volontärer till vår verksamhet.
 Du uppmuntrar den ungdom eller ungdomarna du träffar att växa i mötet med både sig själva och andra. Genom verksamheten och ditt stöd kan världen bli större, mer tillgänglig och lättare att hantera.
 Nästa volontärutbildning är lördag 26 och söndag 7 november 2021 kl. 9.30-16.00, kontakta vår verksamhetsansvarig Hanna för att boka in en intervju som sker innan utbildningstillfället eller om du har frågor.
 OBS! Självklart kommer utbildningen hållas i linje med rådande rekommendationer gällande Covid-19.
 ********************************************
 
 VILKA ÄR VI?
 United Sisters är en del av Fryshuset och riktar sig till tjejer och ickebinära i åldern 12-20 (med tjej menar vi alla som identifierar sig som och/eller har erfarenhet av att leva som tjej). Vi arbetar norminkluderande och lösningsfokuserat med att lyfta fram deltagarnas egna resurser och potential. Vi är medmänniskor och arbetar empatiskt och nyfiket.
 
 COACH
 Du bör vara minst 23 år gammal. Uppdraget som coach innefattar ca 1,5 timma per vecka med "din" ungdom och uppföljning på Fryshuset var tredje månad med personal. Vi erbjuder enskild handledning vid behov och två grupphandledningar per termin (varav en obligatorisk).
 Som coach är du i första hand en stödjande och social kontakt, en tillitsfull vuxen. Du utmanar, uppmuntrar och lyssnar. Målsättningen med United Sisters coachverksamhet är att någon form av coachning ska ske under de träffar ni ses. Under dessa träffar utforskar ni tillsammans de förutsättningar, möjligheter, styrkor och drömmar som ungdomen har. Som stöd för arbetet finns United Sisters metodmaterial med förslag på övningar som coach och ungdom kan göra tillsammans.
 
 GRUPPLEDARE
 Du bör vara minst 23 år gammal. Uppdraget som gruppledare innefattar ca 1,5 timma per vecka då du tillsammans med en annan gruppledare träffar en grupp unga under en eller två terminer. Vi erbjuder enskild handledning vid behov och två grupphandledningar per termin (varav en obligatorisk). Till stöd under uppdraget finns Gruppkompassen och Normkunskap A (United Sisters metodmaterial). Grupperna hålls antingen på skolor i samband med att skoldagen tar slut eller kvällstid på Fryshuset.
 
 
 ANMÄLAN
 Du bokar en intervju genom att fylla i en intresseanmälan nedan så kontaktar verksamhetsansvarig Hanna Landergren dig, sista ansökningsdag är 3 november. Intervjuer kommer att hållas löpande.
  

Minsta åtagande

Malmö

När och var sker uppdraget

Malmö

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen