Äldrekontakt — Malmö

Gillar du att köra bil och fika men inte samtidigt? Hjälp äldre att träffa nya vänner i Malmö!

Spara

Sista anmälningsdatum

2022-03-22

Beskrivning

Äldrekontakt har äntligen återupptagit sina fikaträffar på ett ansvarsfullt och Coronasäkert sätt (för alla våra vaccinerade gäster och volontärer). 

Äldrekontakt ordnar fikaträffar för äldre i Malmö som bor ensamma och inte har så mycket kontakt med släkt och vänner. Värdfamiljer bjuder hem de äldre på fika och en liten pratstund. Vi söker en volontär med egen bil som kan hjälpa ett par 80-åriga pigga fikagäster att komma ut och träffa nya vänner genom att skjutsa till dessa fikaträffar. Gästerna är pigga och klara men har svårt att ta sig ut själva på ålderns höst. 

Våra fikaträffar är en efterlängtad paus från en annars ensam vardag, det innebär att få lära känna andra i samma situation och få nya vänner. Träffarna bjuder på småprat, skratt och berättelser över en kopp kaffe. Genom att bli volontär kan du förändra livssituationen för någon som sällan kommer utanför dörren för att umgås och ha kul. 

Äldrekontakt har Julstängt och är åter på plats 10 januari 2022, återkommer med svar på din anmälan då. 

Minsta åtagande

Träffarna schemaläggs en gång i halvåret och du skriver upp dig på datum då du har möjlighet att skjutsa. Som chaufför kör du ca 3-4 gånger per termin.

När och var sker uppdraget

Fikaträffarna som du skjutsar till äger rum hos olika familjer och sker en söndag i månaden och du är också med och fikar och umgås under två timmar, kl 15.00-17.00.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen