SeniorNet Malmö — Malmö

Gillar du IT och att umgås med äldre? Hjälp äldre på Stallmästaren i Malmö!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

SeniorNet Malmös syfte är att främja äldres digitala delaktighet, förebygga social isolering och knyta kontakter mellan äldre och yngre generationer. Utvecklingen av IT kommit långt i Sverige och det blir allt svårare att vara utan datorkunskaper. De äldre blir genom detta en mycket utsatt grupp och i den situationen har vår förening valt att hjälpa, informera och utbilda äldre för att underlätta deras utnyttjande av IT-tjänster och aktiviteter på internet. I grunden är det en fråga om demokrati och digital delaktighet. 

Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet Malmö och hjälpa äldre med deras datorer, surfplattor, smartphones, appar och vardagliga internettjänster. Föreningen har IT-café för äldre på mötesplats Stallmästaren i Malmö och behöver nu fler volontärer! Många äldre har av olika anledningar inte tillgång till det digitala samhället och behöver någon som kan hjälpa dem.

Som person är det bra om du är lugn, tålmodig och kan arbeta i grupp då den sociala samvaron är en viktig del i verksamheten. Alla insatser, små som stora är mycket varmt välkomna! Vi har högt i tak och hjälper varandra i vår verksamhet.

Gå gärna in på vår hemsida och facebooksida för mer information om vår förening.

www.seniornetmalmo.se 
www.facebook.com/seniornetmalmo

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Minsta åtagande

2 timmar per vecka.

När och var sker uppdraget

Uppdraget genomförs onsdagar mellan kl 10-12 på mötesplats Stallmästaren i Malmö.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen