Röda Korset, Malmökretsen — Malmö

Malmökretsen söker fler som kan hämta donationer till våra olika mötesplatser.

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

Du behövs! Frivilligt engagemang utgör själva grunden för Röda Korsets arbete. 
Har du lite tid över, B-körkort och tillgång till bil? Då kanske är detta rätt uppdrag för dig! Malmökretsen har ett flertal verksamheter aktiva runt om i staden. Vi finns vid Folkets Park, Sofielund, Hermodsdal och Lindängen och har verksamheter för bredda målgrupper, från barn till vuxna och äldre, från läxhjälps grupper till hjälp med att söka jobb eller lära sig cykla. Vi har även nyligen öppnat ett Röda Korsets Hus där fler verksamheter ska så småningom startas, och några redan har inletts.
Frivilliga som engagerar sig i Malmökretsen har väldigt blandade och bredda uppdrag och uppgifter, och just nu söker vi specifik frivilliga som har B-körkort och även äger bil som de kan använda på sitt uppdrag. Tänk på att du alltid får ersättning för dina kostnader om du behöver köra bil i ett uppdrag. De som blir rekryterade och börjar ett frivilligt uppdrag hos oss kommer att arbeta med framförallt hämtning av donationer och andra varor som behövs i verksamheterna. Detta kommer mest vara kopplat till vårt take away soppkök, soppkök, samt verksamheter på Röda Korsets hus som fokuserar på basbehov, men även hjälp i andra verksamheter kan förekomma.
Det är flera dagar och tider då din insats kan behövas, så efter att du har lämnat in din ansökan kommer vi kalla in dig för en intervju där vi kan berätta mer om uppdraget samt diskutera vilka tider och dagar passar dig bäst. 
Uppdragsbeskrivning 
Du förväntas: 
 • genomföra kurser och utbildningar kopplade till Röda Korsets samt utgå ifrån våra grundprinciper i ditt uppdrag;
 • delta i en introduktion och webbkurser. Du erbjuds även fortbildning för uppdraget. 
 • utifrån ditt uppdrag ingå i Svenska Röda Korsets krisberedskap och vara beredd att öka ditt engagemang vid kris. 
Omfattning 
Du åtar dig att: 
 • ställa upp minst en gång i veckan för att hämta donationer till våra verksamheter
 • ha regelbundet kommunikation med frivilligledaren i verksamheten och/eller de andra frivilliga i din grupp
Är det här du?
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.  
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 
Erfarenhet och kompetens:      
 • Kan engagera dig långsiktigt
 • Har mycket god samarbetsförmåga
 • Har erfarenhet av att arbeta i Röda Korset eller annan ideell organisation, men det är inget krav.
Du får:  
 • Träffa nya människor
 • Utbildning och nya erfarenheter.
 • En möjlighet att vara en del av världens största humanitära organisation och vetskapen om att du gör skillnad för människors liv. 
Svenska Röda Korset
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer. 
Vi har sju grundprinciper: 
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

Minsta åtagande

En gång i vecka/varannan vecka, enligt överenskommelse

När och var sker uppdraget

Enligt överenskommelse

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, helg, kväll

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen