Mansjouren, Stockholms län — Malmö

Mansjouren växer och behöver fler samtalsledare till Malmögrupperna

Beskrivning

Antalet samtal till Mansjouren har ökat kraftigt de senaste två åren vilket uppmärksammats i nyhetsmedia. 
Vi tar emot nästan 14 000 samtal årligen i vår telefonjour. Med dessa samtal finns ofta behovet och önskan att få tala öppet och ärligt med andra män. 

Sedan många år tillbaka erbjuder därför Mansjouren i Stockholm samtalsgrupper på plats och även digitala grupper, där samtalen leds av en erfaren och trygg samtalsledare som låter alla få komma till tals men som också kan lyfta samtalet till ett djupare plan. Malmökontoret öppnade i hösten 2023 och har sedan dess på jämna veckor haft liknande samtalsgrupper och det är nu hit vi söker en eller två personer som kan vara med och bygga vidare verksamheten på plats i Malmö.

Vi har sedan 1986 varit aktiva lyssnare för män i de flesta av livets skeden och vi vet att det finns många där ute som har ett stort behov av att bara få prata med någon som orkar lyssna, oavsett vad som har hänt. Genom att bli volontär hos oss kan du förbättra världens välmående en smula – och även utvecklas själv i mötet med människor och genom interna utbildningar.

För att passa för uppdraget bör du själv ska ha livserfarenhet och varit med om upp- och nedgångar i livet. Du måste vara en god lyssnare som vågar stå kvar även vid tyngre ämnen som våld, övergrepp eller självmordstankar. Eftersom du kommer leda samtalen på plats är det mycket önskvärt att du har erfarenhet i att ha samtalsgrupper eller ingått i samtalsgrupper tidigare. Gärna där du arbetat med motiverande samtal som metod . Det viktigaste är dock att du har ett eget reflekterande i livet och är intresserad av människor och beteende gärna i kombination med eget arbete med dig själv.
 
Du får naturligtvis utbildning från oss och arbeta nära vår samtalsledare i Malmö.

Om du är intresserad är första steget att träffa vår samtalsledare Kamyar på Mansjourens Samtalsgrupp på torsdagar mellan 18-20. ABF Malmös hus på Spånehusvägen 47. Observera att vi nästa samtalsgrupp 13/6 är den sista innan vi tar sommaruppehåll. 

Om du inte kan komma på detta möte är du välkommen att skicka in din ansökan kommer du att kontaktas för en intervju av vår rekryteringsansvarige så återkommer vi när nya datum är schemalagda. Observera att vi dock är en idéell förening och därför kan ibland processen ta lite längre tid. Främst under ledigheter. 

Välkommen till ett meningsfullt volontärarbete!

Minsta åtagande

2 timmar per vecka.

När och var sker uppdraget

På Mansjourens kontor eller i en mobilapp

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Kväll

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag