Stiftelsen Skåne Stadsmission — Malmö

Matmissionen behöver dig! Bidra till långsiktig förändring för personer i utsatthet och samtidigt minska matsvinnet.

Sista anmälningsdatum

2021-11-05

Beskrivning

Varje dag möter vi människor som inte har råd med mat. Människor som kommer till oss för dagens enda varma måltid, eller för en matkasse att dryga ut hushållskassan och fylla kylskåpet med. Matfattigdom handlar om att inte ha råd med mat, att inte ha mat så att det räcker och tvingas prioritera bort mat till förmån för andra utgifter.

Nu startar Skåne Stadsmission Matmissionen – en social matbutik med fokus på social och miljömässig hållbarhet där medlemmar kan handla till kraftigt reducerade priser.
Matmissionen är ett butikskoncept som tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood, och som går ut på att mat som annars skulle ha gått till spillo tas tillvara och säljs i en social butik där medlemmar får handla varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris.

Nu söker vi volontärer som vill vara en del av Skåne Stadsmissions nystartade Matmission!

Som volontär ansvarar du, tillsammans med personal i butiken med praktiska arbetsuppgifter som hör till butiksarbetet. Vara ett stöd vig registrering av nya medlemmar, packa upp varor och hjälpa till att hålla en bra och välkomnande miljö för våra besökare.

Matmissionen kommer också att dela ut Matkassar så en viktig del av volontärens uppgift kommer bli att hjälpa till att packa matkassar till personer som inte har råd att köpa mat i butiken.

 

Minsta åtagande

Butikens öppettider är mellan 11 och 16 på vardagar men tiderna för volontärarbetet kan variera utanför öppettiderna. Detta diskuterar du och får veta mer om av din handledare på plats.

När och var sker uppdraget

Butikens öppettider är mellan 11 och 16 på vardagar men tiderna för volontärarbetet kan variera utanför öppettiderna. Detta diskuterar du och får veta mer om av din handledare på plats.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Senaste uppdragen