Stiftelsen Skåne Stadsmission — Malmö

Matmissionen- en social matbutik- på Mobilia i Malmö behöver volontärer! Vill du hjälpa till?

Spara

Beskrivning

Varje dag möter vi människor som inte har råd med mat. Människor som kommer till oss för dagens enda varma måltid, eller för en matkasse att dryga ut hushållskassan och fylla kylskåpet med. Matfattigdom handlar om att inte ha råd med mat, att inte ha mat så att det räcker och tvingas prioritera bort mat till förmån för andra utgifter.

Skåne Stadsmission har startat butiken som heter Matmissionen och den ligger på Mobilia. Det är en social matbutik med fokus på social och miljömässig hållbarhet där medlemmar kan handla till kraftigt reducerade priser. Matmissionen är ett butikskoncept som har tagits fram av Stockholms Stadsmission tillsammans med Axfood och som går ut på att mat som annars skulle ha gått till spillo tas tillvara och säljs i en social butik där medlemmar får handla varor till en tredjedel eller mindre av vanligt butikspris.

Du behövs! Matmissionen behöver fler volontärer!
Som volontär ansvarar du, tillsammans med personal i butiken för praktiska arbetsuppgifter som hör till butiksarbetet. Det kan vara uppackning upp varor, stöd till de som handlar eller att hjälpa till att hålla en bra och välkomnande miljö för våra besökare. Matmissionen kommer också att dela ut Matkassar så en viktig del av volontärens uppgift kommer bli att hjälpa till att packa matkassar till personer som inte har råd att köpa mat i butiken.
 

Minsta åtagande

Butikens öppettider är vardagar 11- 16 och lördagar 10-14, men tiderna för volontärarbetet kan variera utanför öppettiderna. Ditt pass kan starta kl 9.00 och varar oftast 3 h. Du är välkommen att deltaga på så många pass som du kan. 

När och var sker uppdraget

Butikens öppettider är vardagar 11- 16 och lördagar 10-14, men tiderna för volontärarbetet kan variera utanför öppettiderna. Ditt volontärpass är på ca 3 h/gång och och dessa pass kan vara mellan 9-16 på vardagar eller 10-14 på lördagar. Matmissionen finns på Mobilia i Malmö. 

Välkommen som volontär! 

Minsta åtagande

Butikens öppettider är mellan 11 och 16 på vardagar, men tiderna för volontärarbetet kan variera utanför öppettiderna. Detta diskuterar du och får veta mer om av din handledare på plats.

När och var sker uppdraget

Enligt överenskommelse.

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag, helg

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen