SeniorNet Malmö — Malmö

SeniorNet Malmö värnar digital delaktighet och att bryta den ofrivilliga ensamheten för äldre personer, vi söker nu engagerade volontärer till våra IT-caféer i Malmö!

Det här uppdraget går inte att anmäla sig till längre.
Spara

Beskrivning

SeniorNet Malmös syfte är att främja äldres digitala delaktighet, förebygga social isolering och knyta kontakter mellan äldre och yngre generationer. Utvecklingen av IT har kommit långt i Sverige och det blir allt svårare att vara utan datorkunskaper. De äldre blir genom detta en mycket utsatt grupp och i den situationen har vår förening valt att hjälpa, informera och utbilda äldre för att underlätta deras utnyttjande av IT-tjänster och aktiviteter på internet. I grunden är det en fråga om demokrati och digital delaktighet.

Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet Malmö och hjälpa äldre med deras datorer, surfplattor, smartphones, appar och vardagliga internettjänster. Vi kräver inte att du är en IT-expert utan det viktigaste är att du har en grundläggande förståelse.

Föreningen har IT-caféer på olika platser i Malmö och behöver nu fler volontärer! Många äldre har av olika anledningar inte tillgång till det digitala samhället och behöver någon som kan hjälpa dem. Genom våra IT-caféer på olika platser i Malmö så erbjuder vi en samlingsplats för lärande samt ett sätt att bryta de äldres ofrivilliga ensamhet. Vi varvar lärandet med trevlig social samvaro och fika.

Vi håller ofta föredrag, medlemsträffar, kurser samt events för våra medlemmar som du gärna får engagera dig i vid intresse. Du väljer själv hur mycket ansvar du vill ta samt hur mycket tid du vill lägga i vår förening. Vi erbjuder stora möjligheter till utveckling genom funktionärsträffar och vidareutbildning kontinuerligt.

Som person är det bra om du är lugn, tålmodig och kan arbeta i grupp då den sociala samvaron är en viktig del i verksamheten. Alla insatser, små som stora är mycket varmt välkomna! Vi har högt i tak, gemenskap och hjälper varandra i vår verksamhet. Kan du andra språk än svenska ser vi det som en fördel då vi vill starta upp IT-cafeér där vi även kan hjälpa personer som inte kan svenska så bra, mångfald och jämlikhet är något vi strävar emot!

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Tel: 0720-440141
Webb: seniornetmalmo.se
Facebook: /seniornetmalmo/
LinkedIn: /seniornetmalmo/
Om föreningen: Digital broschyr 

Minsta åtagande

2 timmar per vecka.

När och var sker uppdraget

Dagtid på något av våra olika IT-caféer i Malmö.

Tillgänglighet

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

  • När

    Dag

  • Typ av uppdrag

    Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen

Röda korsets ungdomsförbund Lund

RKUF-Podden söker Klippare

  • Barn och ungdom
  • Upplysning och folkbildning
  • Kultur
Plats Lund, Malmö, Eslöv och 5 andra platser
Fjärrarbete På distans