Röda Korset, Malmökretsen — Malmö

Te, gemenskap och samordning - bli frivilligledare i Tesalongen

Spara

Beskrivning

I vårt nystartade Röda Korsets hus i Malmö skapar vi en plattform där vi tillsammans kan bidra till att göra Malmö till en varmare, tryggare och mer inkluderande plats. Där finns bland annat verksamheten Tesalongen där vi varannan tisdag bjuder in till te, fika och gemenskap, med möjlighet att handarbeta och att sitta och prata. Ibland ordnar vi olika aktiviteter. Fokus är den sociala samlingsplatsen, att skapa en trygg och välkomnande miljö för de som behöver den.

För att kunna växa och utöka Tesalongen till varje tisdag behöver vi ytterligare en frivilligledare. Är du social, engagerad och bra på att organisera en verksamhet? Då ska du söka detta uppdrag!

Uppdragsbeskrivning 
I samråd med samordnare och tillsammans med den andra frivilligledaren kommer du planera, leda och organisera arbetet i Tesalongen med det första målet att kunna utöka till träffar varje tisdag. Ni kommer dela ansvaret för de frivilliga samt för administration och visst budgetansvar. Du förväntas kunna närvara vissa tisdagar men i övrigt lägger du själv upp arbetet som det passar dig. Du behöver vara minst 18 år gammal.
 
Erfarenhet och kompetens:       
 • Du kan engagera dig långsiktigt 
 • Du har mycket god samarbetsförmåga 
 • Du har förmåga att självständigt organisera, leda och planera 
 • Du kan skapa en trivsam och trygg stämning i verksamhetsgruppen.  
 • Du får gärna ha erfarenhet av att arbeta i Röda Korset eller annan ideell organisation, men det är inget krav. 

Du får:  
 • Träffa nya människor och bli en del av ett dynamiskt team.
 • Bidra till att Tesalongen kan växa och aktiviteter inträffa oftare
 • Utbildning och nya erfarenheter. 
 • En fantastisk möjlighet att utveckla dina befintliga färdigheter och få nya. 
 • En möjlighet att vara en del av världens största humanitära organisation och vetskapen om att du gör skillnad för människors liv. 
 
Är det här du?   
Vi förutsätter att du delar Svenska Röda Korsets människosyn och humanitära värderingar. Röda Korsets grundprinciper är vägledande i allt frivilligarbete och inom ramen för uppdraget skriver du under ett tystnadslöfte och genomgår de obligatoriska utbildningarna/ introduktioner som krävs för uppdraget.
Inom Svenska Röda Korset ser vi mångfald som en stor tillgång i arbetet. Människor med olika bakgrund, etnicitet, könsidentitet, ålder och funktionsvariation breddar vår kompetens och förmåga att utföra vårt uppdrag. 

Svenska Röda Korset 
Röda Korset är världens främsta katastroforganisation och vi finns på plats före, under och efter en katastrof. Oavsett om det är en naturkatastrof, konflikt eller annan kris. Vi ska förhindra och lindra mänskligt lidande var och när det förekommer, skydda liv och hälsa och säkerställa respekt för varje människas värde, särskilt under tider av väpnad konflikt och andra nödsituationer.   
Vi har sju grundprinciper:   
Humanitet – Opartiskhet – Neutralitet – Självständighet – Frivillighet – Enhet – Universalitet

Minsta åtagande

Kunna närvara varannan tisdag dagtid, övrigt enligt överenskommelse efter verksamhetens behov

När och var sker uppdraget

Tisdagar i Röda Korsets hus i Malmö, övrigt enligt överenskommelse

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag

 • Typ av uppdrag

  Kontinuerligt uppdrag

Spara

Senaste uppdragen