Mänskliga rättigheter

Lek dig till en bättre värld på Retoys leksaksbytekalas runtom i Helsingborg!

Organisation: 
Retoy
Plats: 
Helsingborg

Vi letar efter volontärer som vill vara en del i kampen att lindra de hemlösas situation. En av våra verksamheter heter Station Nord och riktar sig till hemlösa i Göteborg. Dit är alla välkomna som saknar tak över huvudet och som behöver vila och värme för natten.

Plats: 
Göteborg

Välkommen till Rosa Stationen på Birkagården, en plats där nya och etablerade i Sverige får möjlighet att mötas! En inkluderingssatsning av Refugees Welcome Stockholm och Birkagården som genomförs med stöd av Stockholms Stad.

Plats: 
Stockholm

Att vara medarbetare i vår secondhandaffär innebär att du ägnar dig åt alla förekommande uppgifter såsom mottagning, sortering, prissättning, uthängning, skyltning och kassaarbete. Dessutom kommer du att efter introduktionen kunna informera kunder/intresserade om olika Röda Korsverksamheter.

Plats: 
Göteborg

Läkare i världen är en internationell humanitär organisation som arbetar för att alla människor ska ha lika rätt och tillgång till hälso- och sjukvård. Vi hjälper människor i utsatta situationer i Sverige och utomlands främst i form av hälso-och sjukvårdsinsatser.

Organisation: 
Läkare i Världen
Plats: 
Uppsala

Brinner du för Fairtrade och schyssta arbetsvillkor? Vill du lära dig mer och samtidigt vara med och lära andra om vad Fairtrade innebär och varför det är viktigt?

Då är det här uppdraget för dig!

Organisation: 
Medborgarskolan Syd
Plats: 
Helsingborg

För att alla barn ska få lika chans att klara skolan bedriver RKUF läxhjälp som är öppen och gratis för alla. Nu söker vi frivilliga till vår verksamhet i Vänersborg.

Plats: 
Vänersborg

Vi söker 2 nya kontaktpersoner som tillsammans kan planera och leda de aktiviteter som UNICEFs frivilliga gör runt omkring Kalmar. Det går jättebra att vara två kompisar, kollegor eller grannar. Vi kan också matcha ihop ett nytt par.

Organisation: 
UNICEF, Kalmar
Plats: 
Kalmar

ATIM är en kombinerad kvinno- och ungdomsjour i Malmö med särskilt fokus på individer och familjer vilka riskerar eller har drabbats av relationsvåld. ATIM grundades år 2004 och växer och utvecklas för varje år som går.

Plats: 
Malmö

Hej Nu söker vi engagerade tjejer till vårt glada volontärteam! Vi håller nu på att starta upp tjejjouren i Tensta på nytt och behöver förstärkning. Vår tjejjour är bemannad en gång i veckan.

Plats: 
Stockholm

Vill du vara med och förändra världen genom att arbeta med rättvis handel? Gillar du att möta kunder, sälja och kan bjuda på ett leende? I sådana fall är du personen vi söker.

Plats: 
Linköping

Fair Sex, sex på lika villkor, ska gälla överallt och för alla, det är RealStars budskap. Internet är en fängslande plattform som demokratiserar underhållning och ger tillgång till smidig kommunikation.

Plats: 
Göteborg

HumanistHjälpen är en ideell 90-stiftelse som stöder människor där trosuppfattningar eller traditioner förtrycker mänskliga rättigheter.

Organisation: 
HumanistHjälpen
Plats: 
Varberg

RådRum syftar till att hjälpa den som är ny i Sverige att förstå och kunna tillvarata sina rättigheter, skyldigheter och möjligheter i lika stor utsträckning som resten av befolkningen. Under hösten 2016 har RådRum etablerat en ny verksamhet i Stockholm, vi söker nu nya frivilliga rådgivare.

Plats: 
Stockholm

Riksorganisationen GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime – har visionen om ett jämställt samhälle fritt från hedersrelaterat våld och förtryck.

Plats: 
Stockholm

Handikappföreningarna Östergötland har ett treårigt projekt som heter LikaOlika där ett av uppdragen är att starta en mötesplats för unga med funktionsnedsättning. Vår primära målgrupp är lindrigt funktionsnedsatta ungdomar.

Plats: 
Linköping

Vill du bidra med din hjälp? Vi har bland annat Café Exil i Betlehemskyrkans lokaler i centrala Sundsvall, varje onsdag mellan 18-20. Du kan också vara medföljare åt en asylsökande på möten hos Migrationsverket eller vara ett socialt stöd-en medmänniska, att sitta och lyssna och prata med.

Plats: 
Sundsvall

Hej volontär! Paraply är en organisation som växer allt mer och därmed är i behov av allt fler volontärer. I korta drag går vårt arbete ut på att förebygga sexuella övergrepp på barn, framför allt genom utbildning.

Organisation: 
Paraply
Plats: 
Stockholm

Vi växer och det är härligt! Det som vi nu behöver är dig som är intresserad av psykologi, studerar eller jobbar inom det eller på annat sätt har erfarenhet av arbete och bemötande av människor i tuffa situationer.

Organisation: 
Paraply
Plats: 
Stockholm