Västernorrlands län: Vill du göra skillnad för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser?

Organisation: 
  • Min Stora Dag, Stiftelsen
Plats: 
  • Västernorrland
  • Sollefteå
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Social gemenskap

Just nu söker vi fler volontärer i hela Västernorrlands län. Som volontär är du med och planerar de olika aktiviteterna. Uppdraget handlar om allt från att ringa och mejla med kansliet och familjen till att vara på plats under en aktivitet där du som volontär fungerar som en värd/värdinna. Du är länken mellan kansliet och familjen.
Vi söker volontärer som är från 21 år, är strukturerad och har en känsla för detaljer. Familjerna du möter är ofta i en tuff situation och därför behöver du som volontär vara lyhörd och ha ett stort tålamod. Då volontärerna jobbar i ett intranät bör du även ha en hyfsat god datorvana, även om du såklart får en utbildning i systemet om du behöver.

Som volontär för Min Stora Dag får du en grundlig introduktion och mycket stöd och hjälp från personalen på kansliet. Att se/höra om glädjen från familjerna som varit iväg på aktiviteter som du varit med och ordnat är den främsta orsaken till varför volontärer väljer att ta fler uppdrag hos oss.

Låter detta intressant? Hör av dig så tar vi ett samtal på telefon så kan vi berätta mer!

Min Stora Dag är en rikstäckande organisation som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser i Sverige. Under 2017 fick över 4 500 barn vara med om en Stor Dag – en enskild dag, ett läger eller en aktivitet tillsammans med andra barn och vårdnadshavare. Min Stora Dags vision är att alla barn i Sverige, med allvarliga sjukdomar och/eller diagnoser ska få vara med om något utöver det vanliga, något positivt, som ger kraft och självkänsla.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdragen genomförs kontinuerligt under året och är oftast flexibla i tid. Uppdragen kan ske på många olika platser runt om i landet. Som godkänd volontär hör vi av oss till dig med uppdrag som du tackar ja eller nej till. Ibland är de i närheten av där du bor och ibland sköter du uppdragen på distans om barnet bor i en annan stad.
Specifika önskemål eller information: 
Vi söker alla typer av människor och efterfrågar personer som är strukturerade, lyhörda, tycker om administrativa uppgifter, inte räds att ta sig an nya uppgifter och som alltid sätter barnets bästa i främsta rummet. Just nu söker vi volontärer i hela Västernorrlands län. Du som söker ska ha fyllt 21 år men i övrigt söker vi volontärer från alla åldersgrupper.
Minimiåtagande: 
Riktlinjen är att en volontär bör göra 3 aktiviteter per år. En aktivitet kan ske på en kväll, under någon vecka, några månader eller upp till ett år. Detta beror på vilken aktivitet det handlar om och hur barnet mår.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.