Gemensam Jul i Rågsved på julafton!

Organisation: 
  • Nya Rågsveds Folkets Hus

Varje julafton arrangerar Nya Rågsveds Folkets Hus "Gemensam Jul" mellan kl 11.30–16.00. Arrangemanget är öppet för alla att kostnadsfritt delta i julfirande med julbord samt underhållning. "Gemensam Jul" genomförs helt med ideella krafter (volontärer) hos oss på Nya Rågsveds Folkets Hus, med ekonomiskt stöd av föreningslivet i Vantör, Stadsdelsförvaltningen, Vantörs församling samt flertalet företag, bostadsbolag och privatpersoner.

Det brukar komma omkring 600 personer och besökarna består av såväl familjer som ensamstående, pensionärer (varav en del har rullstol eller rullator), barn, ungdomar och medelålders, infödda och nya svenskar, flyktingar etc. Alla är välkomna!

Vi söker frivilliga som pyntar och dukar i Nya Rågsveds Folkets Hus, värmer och ställer fram mat, är behjälpliga vid servering, dukar av, diskar och städar. En del gäster är ensamma och uppskattar en pratstund med volontärerna, så när det inte finns något praktiskt att göra så pratar en med folk. Kan du spela, sjunga eller kan underhålla på annat sätt är det mycket välkommet.

Den 6 december kl. 18 har vi ett volontärmöte med bl.a. säkerhetsgenomgång samt information om Gemensam Jul. Vi bjuder på soppa.

De praktiska uppgifterna är den 23 december då det ska hämtas mat, vi dukar borden med tallrikar, bestick etc. En del förberedande matlagning sker också. Vi ser helst att du är med 10-16 alternativt 10-14 eller 12-16. Om du inte kan vara med hela dagen den 23 december önskar vi att du anger vilken av de två passen du är med på. En obligatorisk säkerhetsgenomgång sker kl. 13.00.

På julafton den 24 december träffas vi kl 09.00 (frukost för volontärer serverar kl. 08.00) för att värma mat och duka fram julbordet. Efter kl 16.00 ställer vi undan maten och städar och diskar. Kan man vara med båda dagarna är det bäst. Däremot är det viktigt att vara med på antingen volontärmötet den 6 december eller den 23 december för att alla ska ha fått säkerhetsgenomgången. Den som anmäler sig att vara med både den 23 och 24 december har förtur. Ev. överbliven mat skänker vi till Musketörerna (en organisation som arbetar med missbrukare och hemlösa i Rågsved).

Vi har särskilda aktiviteter för barn. Vi hoppas att vi kan dela ut julklappar till barnen och mycket gärna även till vuxna.

Ingen särskild utbildning eller erfarenhet krävs. Alla är välkomna att delta med ett gott humör och positiv inställning. Tidigare volontärer har uttryckt att det var den bästa jul de varit med om!

Intresserad? Ansök genom att skicka in en intresseanmälan nedan. Mer information finner du på vår Facebook samt på vår hemsida.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Julafton 2017 i Nya Rågsveds Folkets Hus, Rågsvedstorget 11 (T-bana Rågsved)
Specifika önskemål eller information: 
Inga särskilda krav. Olika språkkunskaper är välkomna. Särskilda önskemål (t.ex. att jobba med barnaktiviteter) lämnas vid anmälan. Ange vilken sorts erfarenhet du har av att jobba med barn/unga. Volontärer som inte varit med tidigare måste närvara även den 6 eller 23 december för bl.a. genomgång av brandsäkerhet.
Minimiåtagande: 
Hela dagen den 24 december och helst minst 4 timmar den 23 december.
Adress: 
Rågsvedstorget 11
124 65 Bandhagen
Anmäl intresse
Här beskriver du för organisationen varför du söker uppdraget.
Berätta mer om dig själv för organisationen. Exempelvis tidigare erfarenhet, kunskap eller annat du tror kan vara viktigt för ditt ideella engagemang.
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.