Nominera en stjärna från din organisation!

Bilder

Årets volontär – en utmärkelse för att hylla det ideella engagemanget.

Nominera till årets volontär, klicka här

Du kan nominera fram till den 25 oktober 2021.

Vi står i kiosken i barnens fotbollsklubb. Vi hjälper nyanlända att komma in i samhället. Vi höjer rösten för allas lika värde. Vi är fler än 4 miljoner svenskar. Vi är det ideella Sverige.
Volontärbyrån delar ut utmärkelsen Årets volontär för att uppmärksamma det ideella engagemanget i Sverige. Vinnaren koras på FN:s Internationella frivilligdag den 5 december.
Nominera en volontär i din organisation som du tycker förtjänar att uppmärksammas för sitt ideella engagemang. Det kan vara någon som varit engagerad länge, någon som är helt ny i organisationen eller någon som gjort något extraordinärt under året, det väljer du. Nominera till Årets volontär senast den 25 oktober.

Den nominerade ska uppfylla följande:

 
  1. vara engagerad i en ideell förening, trossamfund eller ideell stiftelse
  2. ha ett pågående ideellt engagemang, men den engagerade kan vara ny i sitt engagemang eller har varit engagerad under en längre tid
  3. genom sitt engagemang ha gjort skillnad för såväl organisationen som för sin omgivning.
 
 

Så här går det till:

 
Du som representerar en ideell organisation (du kan sitta i styrelsen, vara anställd eller själv ideellt engagerad i organisationen) kan nominera en person som engagerar sig ideellt i din organisation.
 
Den som får utmärkelsen Årets volontär presenteras och uppmärksammas på Frivilligdagen den 5 december, i sociala medier, pressmeddelande och en intervju. Dessutom delar vi ut ett presentkort på fika till den organisation som personen är engagerad i för att ni ska få chans att fira det ideella engagemanget.
 
Utmärkelsen Årets volontär instiftades av Volontärbyrån 2017, för att uppmärksamma och hylla alla miljontals ideellt engagerade människor i Sverige.
 


 

Fler nyheter