Volontärbyrån söker junior projektledare webb

Bilder

Drömmer du om att jobba med något viktigt? Att göra riktig skillnad tillsammans med trevliga och engagerade kollegor? Om du har erfarenhet av att jobba med webbprojekt och är en nyfiken och snabblärd person kan det här vara rätt jobb för dig.

Volontärbyrån är en ideell verksamhet inom intresseorganisationen Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Volontärbyråns syfte är att underlätta för människor att engagera sig ideellt. Hjärtat i verksamheten är vår digitala plattform, som kopplar ihop personer som vill bidra med föreningar som behöver volontärer.

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos Volontärbyrån kommer du att driva utvecklingen av webben, som är navet i hela verksamhet.
I det ingår att:
  • ansvara för samarbetet med webbyrån tillsammans med dina kollegor
  • leda digitala projekt och driva vidareutveckling
  • hålla dig uppdaterad och arbeta proaktivt för att föreslå förbättringsmöjligheter
  • bygga och vårda relationer med samarbetsorganisationer och företag.

För att trivas i rollen tror vi att du har

  • jobbat ett par år i en liknande eller närliggande roll – du har erfarenhet av att arbeta i digitala projekt
  • god förståelse för webben – kanske har du haft webbansvar i tidigare roll?
  • ett starkt självledarskap – du är trygg i dig själv
  • väldigt bra kommunikationsförmåga – du är bra på att samarbeta
  • börjat sätta dig in i AI – du är nyfiken på att jobba mer med det. 
Vi hoppas och tror att du har någon sorts erfarenhet av ideellt engagemang eller föreningsliv som ger dig en grundläggande förståelse för den ideella sektorn.

Om jobbet

Anställning: heltid, tillsvidare.
Start: efter sommaren eller enligt överenskommelse. 
Arbetsplats: kontoret på Södermalm med flexibilitet. 

Att jobba på Volontärbyrån

Volontärbyrån är en ideell verksamhet inom intresseorganisationen Forum – idéburna organisationer med social inriktning. Forum arbetar bland annat för att civilsamhället ska ses som en central del av samhällsutvecklingen såväl för demokratin som för välfärden.
Verksamheten finansieras genom olika former av samarbeten och bidrag från kommuner, företag, organisationer och stiftelser.
Volontärbyrån erbjuder ett omväxlande och meningsfullt arbete bland engagerade kollegor i en dynamisk ideell organisation, där du har möjlighet att göra verklig skillnad. 
Dina sju kollegor jobbar med bland annat utbildningar, kommunikation och samarbeten med organisationer, företag och kommuner. De driver också flera spännande utvecklingsprojekt som rör det ideella engagemangets förutsättningar. 
Volontärbyrån erbjuder flexibla arbetsförhållanden och goda möjligheter för personlig och professionell utveckling.

Facklig kontakt
Emelie Edin (Unionen), [email protected], 072-700 39 30

I den här rekryteringen samarbetar vi med Knack konsulter & rekrytering. Läs mer om rekryteringsprocessen och ansök här.

Fler nyheter

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Volontärbarometern 2024: Trots ekonomiska utmaningar vill många bli volontärer

Det ekonomiska läget har påverkat människors möjlighet att engagera sig ideellt, samtidigt som samhällsläget ökar motivationen att vilja bidra. Det visar Volontärbyråns nya rapport om det ideella engagemanget, Volontärbarometern 2024. Rapporten bygger på enkätundersökningar bland volontärer och representanter för ideella organisationer.

Unga killars engagemang i fokus för Volontärbyrån i Almedalen

Unga killars engagemang i fokus för Volontärbyrån i Almedalen

Även i år är Volontärbyrån en av medarrangörerna till Civilsamhällesarenan i Almedalen. Civilsamhällesarenan anordnas av flera av Sveriges ledande civilsamhällesorganisationer och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Volontärbyrån arrangerar ett panelsamtal på temat Var är de unga männen? Och hur kan vi engagera dem?

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Gränsdragning mellan ideellt engagemang och lönearbete

Arvodering av ideella blir en allt vanligare fråga för föreningar. Men när vi väljer att arvodera volontärer finns det en risk att detta kan uppfattas eller misstas för ett anställningsförhållande. Om ni funderar på att arvodera tycker vi att ni ska fundera på varför. Volontärbyråns utgångspunkt är att ett ideellt engagemang är något en gör, på frivilligbasis utan att få någon ersättning för insatsen.