Uppdrag för dig som vill vara volontär i juni, juli och augusti

Bilder

Nu är sommaren verkligen här snart och det finns massor av spännande volontäruppdrag för dig som vill få en riktigt härlig och givande sommar. Du kan bland annat vara volontär på kollo och läger, kaféverksamheter och på festivaler. Sök ett uppdrag, tipsa en kompis och få en oförglömlig sommar!

Volontärarbeta i sommar

Kanske är du student och behöver en riktig paus från studierna, eller så är du pensionär och vill göra något roligt under sommaren tillsammans med andra? Eller så vill du göra insats för en förening du gillar?

Sök bland sommaruppdragen>

Eller sök bland alla uppdrag på Volontärbyrån>

Att vara volontär

Att vara volontär innebär att du engagerar dig ideellt i något som intresserar dig, det är något du gör på fritiden utan betalning. Det finns massor av ideella föreningar som behöver dig. Deras arbete pågår året runt och nu i sommar finns flera föreningar som behöver just dig. Sök bland uppdragen här.

Under sommaren finns det massor med både roliga och intressanta aktiviteter runtom i landet där volontärer efterfrågas, exempelvis behövs ledare, trygghetsvolontärer, funktionärer på musikfestival, volontärarbetare på second hand eller café. Om du är volontär på ett evenemang, exempelvis festivaler, konserter eller matcher, kan du också få tillgång till särskilda områden bakom scenen med mera som en extra förmån. Men framförallt lär du dig en massa nytt och har kul! 

Fördelar med att vara volontär

  • Du träffar nya människor och får fler vänner
  •  Du får prova på något du inte gjort tidigare
  • Du får göra något roligt
  •  Du får göra något meningsfullt och bidra till samhället 
  •  Du bygger ett nätverk av nya kontakter 
  • Och som en bonus, så ser det bra ut på cv:t

Fler nyheter

 Volontärbarometern 2022

Volontärbarometern 2022

Årets undersökning innehåller som tidigare år siffror om vad volontärer ägnat sig åt, och vad som är...