Rädda Barnen, Kungsbacka — Kungsbacka

RÄDDA BARNEN SÖKER VOLONTÄRER TILL STUDIESTÖD- OCH LÄXHJÄLPSVERKSAMHET FÖR 2023

Beskrivning

Alla barn har rätt till utbildning men alla barn i Sverige har inte samma förutsättningar. Målet för Rädda barnen är därför att i samarbete med skolor och bibliotek erbjuda barnen stöd i deras utbildning.
Vi ämnar utöka läxhjälpsstödet hösten 2023 i Kungsbacka-området på följande bibliotek: Fjärås bibliotek, Frillesås bibliotek, Fyrens bibliotek, Kullaviks bibliotek, Onsala bibliotek samt Åsa bibliotek.

Därför söker vi dig som vill stödja och inspirera barns rätt till utbildning och stärka deras kunskaper genom att ideellt bidra med din tid och erfarenhet som läxhjälpare på en av dessa bibliotek, eller flera.
Som volontär hos oss kommer du tillsammans med bibliotekspersonal och andra volontärer att genomföra studiestöd ett par gånger i veckan. Eleverna som kommer till och deltar i läxhjälpen tar själva med sig sina böcker, läxor och uppgifter från skolan som de behöver hjälp och stöd med.
Målgrupp: Mellan- och högstadium

Enligt Rädda Barnens policy måste man vara minst två volontärer vid varje tillfälle, så du kommer aldrig vara ensam vid dessa studiestödstillfällen.

Specifika önskemål eller information:
 • Som volontär hos Rädda Barnen får du genomgå vår webbutbildning ”Tryggare tillsammans” som ger dig verktyg för att planera en verksamhet som är trygg och säker för barn. Du får också kompetensutveckling genom utbildningar och föreläsningar som riktar sig till alla aktiva inom Rädda Barnen samt möjlighet till vidare engagemang i vår rörelse.
 • Har du några särskilda kunskaper inom barnverksamhet och utbildning är det självklart en tillgång.
 • Som volontär är fokus att skapa en trygg miljö som samtidigt som det är av vikt att utmana och locka eleverna till studier.
 • Enligt Rädda Barnens policy så begärs alltid utdrag ur polisens belastningsregister.

Minimiåtagande
Du kan välja att engagera dig i flera bibliotek eller bara ett. Vi är naturligtvis glada om du som volontär kan ställa upp regelbundet så att det blir en kontinuitet och trygghet för barnen som deltar men förstår också att det kan finnas tillfällen då detta inte går. 
Läs gärna mer om vad det innebär att vara volontär hos oss på Rädda Barnens hemsida på följande länk: https://www.raddabarnen.se/medlem-och-volontar/bli-volontar/
Välkommen att anmäla intresse!

Minsta åtagande

Uppdraget är minst en gång i veckan under höstterminen 2023.

När och var sker uppdraget

Se nedan vilken dag/tid för varje bibliotek som läxhjälpen kommer att hållas på. Förtydligande: Du kan välja en eller flera bibliotek att engagera dig på, med andra ord behöver du inte engagera dig på på alla ställen. 1. Fyrens bibliotek: tisdagar kl. 16.00 – 18.00 2. Kullaviks bibliotek: måndagar kl. 15.00 - 17.00 3. Åsa bibliotek: onsdagar kl. 15.00 - 17.00 4. Onsala bibliotek: onsdagar kl. 15.00 - 17.00 5. Frillesås bibliotek: torsdagar kl. 15.00 - 17.00 6. Fjärås bibliotek: måndagar kl. 15.00 - 17.00

Ändamål

Uppgifter

Åtagande

 • När

  Dag, kväll

 • Typ av uppdrag

  Engångsuppdrag

Senaste uppdragen

Rädda Barnen Gävleborg

Styrelseledamot

 • Barn och ungdom
 • Mänskliga rättigheter
 • Politisk påverkan
Plats Bollnäs, Gävle, Hofors och 7 andra platser

Rädda Barnen Gävleborg

Läxhjälp Söderhamn

 • Upplysning och folkbildning
 • Social gemenskap
 • Barn och ungdom
Plats Söderhamn