Volontärer till nattöppen värmestuga sökes!

Organisation: 
  • Röda Korset, Malmökretsen
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Ekonomisk/social utsatthet
Kris- och samhällsberedskap

Vintern närmar sig och vi behöver din hjälp för att kunna hålla en nattlig värmestuga öppen för de som inte har ett hem. ​Antalet hemlösa i Malmö överstiger långt de befintliga antalet platser med möjlighet till värme som finns idag. Vi kan alla hjälpas åt för att göra de kalla månaderna lite varmare!

För att bemöta den akuta situationen planeras nu en nattöppen värmestuga där det kommer att erbjudas mat, kläder och toalett, men framförallt en trygg plats över natten för Malmös mest utsatta människor.​

Till denna akutinsats behövs nu volontärer!

Som volontär bidrar du till att skapa en trygg mötesplats. Du samtalar med besökare, hjälper till att skapa en trygg och trivsam plats samt ger medmänskligt stöd till de som efterfrågar det.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Främst söker vi volontärer till kvälls-/nattpassen för att hålla värmestugan öppen för de personer som är i behov av en trygg plats.
Specifika önskemål eller information: 
Du som söker bör vara över 18 år samt vara bekväm med att jobba nattpass. Språkkunskaper är väldigt uppskattade! De organisationer som står bakom samordningen av värmestugan vintern 2018/-19 är: Kontrapunkt, Malmökretsen av Svenska Röda Korset, Skåne Stadsmission, Svenska Kyrkan och Svenska Röda Korset Som volontär i akutinsatsen är du försäkrad via Röda Korset, erbjuds utbildning för uppdraget och du kommer även att ha en kontaktperson för stöd och råd under uppdraget. För mer information är du välkommen att kontakta oss på varmestuganmalmo@gmail.com
Minimiåtagande: 
Vi önskar att du som volontär kan hjälpa till med minst ett nattpass under vintern. Kan du jobba fler nätter än så är det självklart uppskattat!
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.