Hjälp oss med våra läxor

Organisation: 
  • Röda korset, Södertälje
Plats: 
  • Stockholm
  • Södertälje
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet

Vill du göra skillnad för barn i årskurs 6-8 genom att hjälpa dem med deras läxläsning? Bidra till deras utveckling och själv växa som människa? Då är detta uppdraget för dig! Alla barn och unga har inte möjlighet att få hjälp med sina läxor hemifrån, och för att förbättra villkoren för dessa barn bedriver vi läxhjälp på frivillig basis.

Som läxhjälpare hjälper du barn komma närmare sina drömmar, genom att ge dem en del av din tid och kunskap.

För att få en värdig framtid och nå sina drömmar är studieresultat ofta en avgörande faktor. Som läxhjälpare gör du en faktiskt skillnad för dessa barn som sedan återspeglas i samhället vi lever i.

Vi önskar att fler barn i Södertälje ska få hjälp med sina läxor, hjälp oss, hjälp dem!

När och var ska uppdraget genomföras: 
Vi erbjuder läxhjälp på Ronnaskolan onsdagar varje vecka under två timmar. Vi ser också över möjligheten att hjälpa till på den öppna läxhjälpen i Hovsjö för en mer blandad grupp barn i åldrarna 10-17.
Specifika önskemål eller information: 
Som frivillig läxhjälpare har du olika sorters bakgrund och utbildningsnivå, det är inget krav på särskild erfarenhet, men en vilja att hjälpa till och bidra är såklart en viktig grund. Du delar självklart Röda Korsets grundprinciper.
Minimiåtagande: 
Vi ser gärna att en frivillig är med varje eller varannan vecka. Vi har självklart översyn och respekt för att sjukdom och andra saker som dyker upp. Register ur belastningsregistret kommer krävas. Som frivillig tycker du om att arbeta med barn och unga och finner glädje i att lära ut och hjälpa till. Se även klippet https://www.youtube.com/watch?v=0t36Wr6eaEw Som frivillig får du introduktion i att vara frivillig samt introduktion till verksamheten. För mer information mejla till sodertalje@redcross.se Hoppas du vill vara en del av vårt härliga Södertälje-team!
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.