Ny valberedning sökes!

Organisation: 
  • Röda Korsets Ungdomsförbund, Stockholm Syd
Plats: 
  • Stockholm
  • Stockholm
Ändamål: 
Barn och ungdom​
Ekonomisk/social utsatthet
Integration och asylsökande

Vi söker nu dig som vill vara en del av valberedningen 2018/2019. Valberedningen kommer att bestå av några personer som tillsammans ansvarar för att sköta nominering till styrelse-, revisor- och valberedningsposter för 2019. I valberedningens uppgifter ingår att hitta lämpliga kandidater till ovannämnda poster, intervjua dessa och sedan lämna ett förslag på nominerade till årsmötet. Du rekryterar som du önskar; på sociala kanaler, kanske bland drivna bekanta eller annonser här på Volontärbyrån och Röda Korset.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Valberedningens huvudsakliga arbete startar under hösten 2018 och avslutas i och med årsmötet som som hålls mitten av februari. Uppdraget kräver att du bor i Stockholm eller har möjlighet att lätt ta dig till Stockholm.
Specifika önskemål eller information: 
För att vara aktuell för uppdraget ska du stå bakom Röda Korsets värderingar, vara ansvarsfull och inställd på att fullfölja ditt uppdrag, samt ha en vilja att hitta en väl fungerande grupp av förtroendevalda bland såväl nya som gamla förmågor. Du behöver ingen tidigare erfarenhet men skall tycka att det är kul med rekrytering och förstå vad arbetet inom styrelse innebär. Det finns ingen nedre åldersgräns men däremot får man inte har fyllt 31 år för ett förtroendeuppdrag i RKUF. För att sitta i valberedningen behöver du också bli medlem i RKUF, som är gratis hela 2018!
Minimiåtagande: 
Valberedningen kan lägga upp sitt arbete efter egna önskemål och tankar, och även påverka arbetsbördan. Du bör dock räkna med att kunna lägga några timmar under hösten och fram till årsmötet för att hitta rätt kandidater.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.