IT-handledare sökes i Kirseberg

Organisation: 
  • SeniorNet Malmö
Plats: 
  • Skåne
  • Malmö
Ändamål: 
Social gemenskap
Upplysning och folkbildning
Äldre

Många äldre har av olika anledningar inte tillgång till det digitala samhället och behöver någon som kan hjälpa dem. SeniorNet Malmö strävar efter att motverka äldres digitala utanförskap genom att främja delaktighet och social samvaro. Vi söker dig som vill engagera dig som volontär inom SeniorNet Malmö och hjälpa äldre med deras datorer, surfplattor, smarta telefoner och vardagliga internettjänster.

När och var ska uppdraget genomföras: 
Uppdraget genomförs tisdagar kl. 8:30-11:30 på mötesplats Ignis i Kirseberg.
Specifika önskemål eller information: 
Grundläggande kunskaper om bärbara datorer, surfplattor och smarta telefoner behövs för att börja som volontär på internetcaféet. Du är lugn, tålmodig och kan arbeta i grupp då den sociala samvaron är en viktig del i verksamheten. Som volontär genomgår du ledarutbildning samt fortbildningskurser inom aktuella och relevanta IT-ämnen. Du möter äldre, delar med dig av dina kunskaper och är vårt ansikte utåt.
Minimiåtagande: 
Tre timmar i månaden. Förhoppningarna är att du som volontär kan engagera dig på internetcaféet ett pass i veckan, dvs tre timmar i veckan. För kontinuitetens skull ser vi gärna att du har möjlighet att vara volontär en termin eller mer.
Anmäl intresse
Övriga uppgifter

Uppgifterna är frivilliga och används bara av Volontärbyrån för statistik.

Klicka för att se fler uppdrag per kategori: