768 volontäruppdrag

Kjella Jonsson, engagerad i Hej Främling! Jämtland, har i dag på Internationella frivilligdagen utsetts till Årets volontär 2019. Kjella engagerar sig i föreningen Hej Främlings aktiviteter i Östersund, där han med ödmjukhet, omtanke och medmänsklighet stöttar unga vuxna i asylprocess.

- Jag känner mig hedrad och rörd, säger Kjella Jonsson. Genom att engagera mig i Hej Främling! kan jag bidra till den självklara gästfrihet jag själv mötts av runtom i världen. Jag började engagera mig i samband med att jag blev pensionär och förlorade den självklara plats jag haft. Engagemanget betyder att jag känner en tillhörighet och delaktighet och inte behöver vara ensam. Det är någon som saknar mig när jag inte är där!

Volontärbyrån delar ut utmärkelsen Årets volontär för att uppmärksamma det ideella engagemanget i Sverige. 

-Frivilligdagen ger oss chans att sätta ljus på det enastående engagemang som finns i Sverige, säger Maria Alsander, verksamhetsledare Volontärbyrån. Kjella Jonsson som vi utsett till Årets volontär 2019 är en fantastisk representant för alla ideellt engagerade i Sverige. Vi fastnade för föreningens beskrivning av hans personliga egenskaper, att han är modig, omtänksam och en förebild för många, samtidigt som han genom konkret verksamhet bidrar i det viktiga integrationsarbetet.

Se inslaget i TV4 Nyhetsmorgon 

Lyssna på inslaget i P4 Jämtland 

Läs mer om Kjella i vårt pressmeddelande och följ Facebook och Instagram för fler nyheter om ideellt engagemang.

Volontärbyråns motivering: 

Med mycket humor och värme möter Kjella unga vuxna i asylprocess och har blivit en viktig förebild för många och är otroligt betydelsefull i sin förening. Kjella engagerar sig i Hej Främlings mötesplats, deltar i och arrangerar egna aktiviteter och stöttar andra volontärer. Han samtalar med människor om allt och drar sig aldrig för att prata om svåra saker. Kjella vänder och vrider på allt för att få nya perspektiv och uppmuntrar alla han möter till att vara modig i sitt tankesätt. Ena stunden skriver han en rap-låt på en workshop full av ungdomar och sjunger den sedan inför alla, och nästa stund ställer han upp som handledare för personer som ska ta körkort men inte har några egna nätverk. Som Årets volontär är Kjella en modig, omtänksam och ödmjuk medmänniska och en sann representant för Sveriges tre miljoner ideella.