583 volontäruppdrag

Collections

Kunskap
Volontärbyrån möter just nu många organisationer som funderar på hur de ska få sin verksamhet att fungera.
Organisationsberättelsen
Coronapandemin har fått föreningen att tänka nytt.
Organisationsberättelsen
Lyssna på din målgrupp! Lyssna på riktigt och våga möta även svårigheter – du kommer få så otroligt mycket tillbaka.
ÅR 2020 PÅ FEM MINUTER
År 2020: ett år som kändes som femtio år och samtidigt som ett ögonblick. Men, vad hände egentligen? Vi har försökt sammanfatta hur året var för Volontärbyrån i den här filmen.
Summering av Frivilligveckan 2020
Tre webbsända seminarier med sammanlagt över 300 deltagare, poddpremiär för "Ideella samtal", debattartikel om engagemang och utdelning av utmärkelserna Årets volontär och Årets initiativ.
Lisa Peterson-Berger, Årets volontär 2020. Foto: Emma Svensson
Årets volontär 2020
Lisa Peterson-Berger, engagerad i Förklädesfabriken, utsågs på Internationella frivilligdagen till Årets volontär 2020 av Volontärbyrån.
Internationella frivilligdagen 2020
I dag, den 5 december, är det FN:s Internationella frivilligdag. Det är en dag som instiftades av FN för 35 år sedan för att fira alla miljoner människor som engagerar sig i något som de tycker är viktigt utan att få betalt.
Poddserie
I en ny poddserie pratar vi med spännande personer om olika perspektiv på ideellt engagemang.
Finalisterna i Årets volontär 2020
Vi fick in fler än 130 fantastiska nomineringar till Årets volontär 2020 från ideella organisationer över hela Sverige – nu har elva finalister till utmärkelsen utsetts.
NY RAPPORT
Det ideella engagemanget är påfallande högt och stabilt, och mer än hälften av den vuxna befolkningen engagerar sig ideellt. Dessutom har antalet timmar människor engagerar sig ökat, från 15 timmar i månaden i snitt till hela 18 timmar i månaden.