590 volontäruppdrag

Vill du vara med och bidra till ett ökat ideellt engagemang i Sverige? Vi söker dig med flerårig projektledar- och kommunikationserfarenhet som trivs bäst då du får arbeta både strategiskt och operativt med digital kommunikation i syfte att förbättra samhället, med särskilt fokus på att minska ensamhet bland äldre.

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete bland engagerade kollegor i en dynamisk ideell organisation. Vi är kansli med cirka åtta medarbetare som leds av en kanslichef. Vår organisations syfte är att bidra till en stark ideell sektor och ett starkt ideellt engagemang som bidrar till samhällsutveckling, välfärd och demokrati. Du kommer att arbeta inom verksamheten Volontärbyrån som vill underlätta för människor som vill engagera sig ideellt. Vi stödjer föreningar att hitta fler frivilliga, bland annat genom att vi erbjuder utbildningar kring att leda ideella. 

Om tjänsten

Din roll är att leda ett projekt för att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre. Du kommer att planera projektet från start till slut, och säkerställa att målen med projektet nås. Du har ansvar för budget och har regelbunden uppföljning med vår finansiär. En del i ditt arbete är att kartlägga ideellt engagerade personer över 65 år, hålla fokusgruppsintervjuer och ta fram en rapport med förslag på stödinsatser. Du kommer självständigt och i samarbete med kollegor och byrå att ta fram digitala kampanjer och innehåll till sociala medier, webb och nyhetsbrev. Du kommer också att ansvara för webbutvecklingen inom projektet på www.volontarbyran.org. Utöver detta kommer du att arbeta både strategiskt och operativt med Volontärbyråns webbsida och undersidor. Vi vill att du tar fram en plan för den framtida utvecklingen av vår webbsida, samtidigt som du löpande gör användaranalyser, uppdaterar och följer upp den nuvarande sajten. 

Du kommer också att vara involverad i vår generella kommunikation och exempelvis ta fram texter till rapporter, göra intervjuer med volontärer och skriva pressmeddelanden. Vi vill att du kan layouta våra rapporter och skrifter. 

Vi är ett litet kansli och arbetar nära tillsammans, därför kommer du utöver ditt ansvarsområde ta del i och arbeta med andra övergripande arbetsuppgifter som förekommer på kansliet.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid tom 2020-12-31 med start omgående och placering centralt i Stockholm. Det finns möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal.

Om dig

För att trivas i rollen behöver du vara en utåtriktad person som fungerar bäst då du arbetar självständigt och får ta stort eget ansvar. Rollen kräver att du har lätt för att samarbeta med andra och har förmåga att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta med digital kommunikation och är van att ansvara för underhåll och uppdatering av webbsidor. Du är en van skribent, och är duktig på att anpassa budskapen efter olika kanaler. Du gillar att hålla koll på den digitala utvecklingen och kan hantera Facebookannonsering, Google analytics och SEO. Du är noggrann och van att följa upp och rapportera. 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid tom 2020-12-31 med start omgående och placering centralt i Stockholm. Det finns eventuellt möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal.

Så här rekryterar vi

Sista ansökningsdag är den 5 januari 2020, men rekryteringsprocessen startar så fort du skickat in en ansökan. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök genom att först svara på ett antal frågor, se länk nedan. De kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi för en kortare videointervju. Går du vidare följer sen en fysisk intervju och referenstagning.

Ansök här genom att svara på frågorna. 

Frågor?

För mer information är du välkommen att kontakta kanslichef Maria Alsander, maria.alsander@volontarbyran.org, 0702-791 793.

Lektionsmaterial
I boken 22 unga röster om ideellt engagemang delar vi med oss av tjugotvå unga engagerades berättelser. Boken är tänkt som en inspiration och en vägledning för unga som vill engagera sig ideellt.
BOKSLÄPP!
Mer är varannan ung person under 25 år är ideellt engagerad och unga människor i Sverige lägger mer än hisnande 100 miljoner timmar per år på att förbättra samhället.
Människor, kaffe, möte
Praktik
Vill du lära dig mer om ideell sektor och ge fler människor möjligheten att hitta in i föreningslivet? Kom till oss!