614 volontäruppdrag

Collections

Inspirationsträff för 65+
Har du lite tid över och känner att du vill göra skillnad, bidra med din livserfarenhet, få nya erfarenheter och träffa nya bekanta?
Organisationsberättelsen
Lina Bergström är projektledare för Nya Kompisbyråns projekt Klara Färdiga Kvinna som handlar om att ge utrikesfödda kvinnor en väg in på arbetsmarknaden samtidigt som nya vänskapsrelationer med ideella mentorer formas.
Volontärbarometern 2021
Årets volontärundersökning visar att engagemanget steg under coronapandemin. De som länge hade funderat på att börja engagera sig ideellt fick en god anledning — mer tid.
CORONAPANDEMIN
Folkhälsomyndigheten öppnar upp för läger och cuper för barn och unga i mindre skala från den 1 juni. Vi har sammanställt några av de aktuella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten som påverkar föreningar och det ideella engagemanget just nu.
Organisationsberättelsen
– Låt de ideella komma med egna idéer och låt dem ta ansvar. Ofta finns det personer som har miljoner idéer men som de kanske inte vågar berätta om, om ingen frågar dem, säger Matilda Andrén på Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).
Organisationsberättelsen
Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala möter unga i stort behov av stöd och mötet sker via de olika verksamheter som föreningen driver. Föreningen behöver volontärer som trivs och vill fortsätta engagera sig, för att allt ska fungera.
Organisationsberättelsen
Ett års planering, ett halvårs schemaläggning och ett hundratal volontärer samt stöd och hjälp från andra föreningar – så ser det ut bakom kulisserna då Riksförbundet Unga Musikanter anordnar sin årliga musikfestival.
Organisationsberättelsen
Brottsofferjouren Södra Stockholms volontärer hjälper brottsutsatta, anhöriga till brottsutsatta eller gärningsmän och även vittnen. Volontärernas uppdrag är att agera som ett medmänskligt stöd.