590 volontäruppdrag

Vill du vara med och stärka ideella organisationers kompetens inom frivillighet? Vi söker dig med gedigen projektledar- och utbildarerfarenhet inom civilsamhället som trivs bäst då du får utveckla verksamheter och människor i syfte att förbättra samhället

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete bland engagerade kollegor i en dynamisk ideell organisation. Vi är kansli med cirka åtta medarbetare som leds av en kanslichef. Vår organisations syfte är att bidra till en stark ideell sektor och ett starkt ideellt engagemang som bidrar till samhällsutveckling, välfärd och demokrati. Du kommer att arbeta inom verksamheten Volontärbyrån som vill underlätta för människor som vill engagera sig ideellt. Vi stödjer föreningar att hitta fler frivilliga, bland annat genom att vi erbjuder utbildningar kring att leda ideella. 

Om tjänsten

Du kommer att leda ett samarbete med Stockholms stad som handlar om att uppmuntra fler volontärer att stödja äldre och att underlätta för ideella organisationer att rekrytera volontärer till dessa verksamheter. Din roll är att planera projektet från start till slut, och säkerställa att målen med projektet nås. Du har ansvar för budget och har regelbunden kontakt med referens- och styrgrupp. 

Du arbetar uppsökande mot ideella organisationer, där en del i arbetet innebär att kartlägga föreningar som arbetar med äldre och förstå hur de arbetar med volontärrekrytering. Du ska utifrån föreningarnas behov ta fram en plan för att stötta och utbilda föreningar i att rekrytera och ta hand om volontärer i verksamheten. Tillsammans med övriga utbildare på Volontärbyrån är du med och utvecklar och genomför Volontärbyråns utbildningar som rör att rekrytera, samordna och inkludera fler frivilliga. 

Du bidrar också i arbetet med att omvärldsbevaka civilsamhällesfrågor som framförallt rör frivillighet och kan utifrån det skapa innehåll exempelvis i nyhetsbrev eller leda seminarier. 

Vi är ett litet kansli och arbetar nära tillsammans, därför kommer du utöver ditt ansvarsområde ta del i och arbeta med andra övergripande arbetsuppgifter som förekommer på kansliet. 

Om dig

Du har stor förståelse för och kunskap om ideellt engagemang och civilsamhällets roll och betydelse i samhället och har ett upparbetat kontaktnät inom civilsamhället. Rollen kräver att du har lätt för att samarbeta med andra och har förmåga att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du har god pedagogisk förmåga och tycker om att utbilda och utveckla verksamheter där du lyckas väl med att få med dig och inspirera andra. Du är noggrann, analytisk och duktig på uppföljning. Du har högskoleexamen med inriktning på organisationsutveckling, statsvetenskap, pedagogik eller liknande. Du är van att arbeta i Officepaketet. 

Anställningsvillkor

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid tom 2020-12-31 med start omgående och placering centralt i Stockholm. Det finns eventuellt möjlighet till förlängning. Vi har kollektivavtal.

Så här rekryterar vi

Sista ansökningsdag är den 5 januari 2020, men rekryteringsprocessen startar så fort du skickat in en ansökan. Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Ansök genom att först svara på ett antal frågor, se länk nedan. De kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi för en kortare videointervju. Går du vidare följer sen en fysisk intervju och referenstagning.

Ansök här genom att svara på frågorna >

Frågor?

För mer information är du välkommen att kontakta kanslichef Maria Alsander, maria.alsander@volontarbyran.org, 0702-791 793.

 

Lektionsmaterial
I boken 22 unga röster om ideellt engagemang delar vi med oss av tjugotvå unga engagerades berättelser. Boken är tänkt som en inspiration och en vägledning för unga som vill engagera sig ideellt.
BOKSLÄPP!
Mer är varannan ung person under 25 år är ideellt engagerad och unga människor i Sverige lägger mer än hisnande 100 miljoner timmar per år på att förbättra samhället.
Människor, kaffe, möte
Praktik
Vill du lära dig mer om ideell sektor och ge fler människor möjligheten att hitta in i föreningslivet? Kom till oss!