768 volontäruppdrag
Bild på laptop

Hur kan ni inkludera fler i er förening? Hur når man unga som vill engagera sig? Ta del av Volontärbyråns nya webbkurser - klicka, läs och lär dig något nytt, på ett enkelt och roligt sätt!

I Volontärbyråns webbkurser får du användbara tips och råd om att ta hand om och samordna volontärer. Kurserna bygger på våra utbildningar och material och är upplagda så att du antingen kan klicka igenom dem själv eller tillsammans med andra i föreningen. 

Inkludera fler 

I den här webbkursen får du lära dig mer om hur din förening kan komma igång med ett internt förändringsarbete för att inkludera fler, nå nya målgrupper och bli en mer tillgänglig organisation. Kursen baseras på Volontärbyråns heldagsutbildning Inkludera fler i föreningslivet och ger dig tips och praktiska verktyg för att starta föreningens inkluderingsarbete. 

Gå kursen - klicka här

Ungas engagemang 

I den här webbkursen presenteras siffror om ungas engagemang, vilka drivkrafterna till ideellt engagemang är och hur din förening kan möta ett engagemang i förändring. Kursen utgår från forskning, föreningars egna erfaranheter samt samlad kunskap hos Volontärbyrån och ger dig enkla verktyg att använda för att engagera fler unga i din organisation.  

Gå kursen - klicka här

Motivationens fyra M

I den här webbkursen lär du dig mer om hur du kan motivera ideellt engagerade i din organisation. Webbkursen utgår från modellen "Motivationens fyra M” och går igenom hur du kan jobba för att fler ska känna sig motiverade i din organisation. 

Gå kursen - klicka här

Engagera fler

I den här webbkursen går vi igenom vilka frågor volontärer ställer sig inför att de börjar engagera sig som du behöver kunna ge svar på och hur du kan arbeta med med att tydligt beskriva syfte och mål med engagemanget. Du får konkreta tips om hur du kan engagera fler i din organisation.

Gå kursen - klicka här

 

Webbkurserna har tagits fram med stöd av Petrus och Augusta Hedlunds Stiftelse. ​

Organisationsberättelsen
Lina Bergström är projektledare för Nya Kompisbyråns projekt Klara Färdiga Kvinna som handlar om att ge utrikesfödda kvinnor en väg in på arbetsmarknaden samtidigt som nya vänskapsrelationer med ideella mentorer formas.
Organisationsberättelsen
– Låt de ideella komma med egna idéer och låt dem ta ansvar. Ofta finns det personer som har miljoner idéer men som de kanske inte vågar berätta om, om ingen frågar dem, säger Matilda Andrén på Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF).
Organisationsberättelsen
Röda Korsets Ungdomsförbund Uppsala möter unga i stort behov av stöd och mötet sker via de olika verksamheter som föreningen driver. Föreningen behöver volontärer som trivs och vill fortsätta engagera sig, för att allt ska fungera.