583 volontäruppdrag
Bild på laptop

Hur kan ni inkludera fler i er förening? Hur når man unga som vill engagera sig? Ta del av Volontärbyråns nya webbkurser - klicka, läs och lär dig något nytt, på ett enkelt och roligt sätt!

I Volontärbyråns webbkurser får du användbara tips och råd om att ta hand om och samordna volontärer. Kurserna bygger på våra utbildningar och material och är upplagda så att du antingen kan klicka igenom dem själv eller tillsammans med andra i föreningen. 

Inkludera fler 

I den här webbkursen får du lära dig mer om hur din förening kan komma igång med ett internt förändringsarbete för att inkludera fler, nå nya målgrupper och bli en mer tillgänglig organisation. Kursen baseras på Volontärbyråns heldagsutbildning Inkludera fler i föreningslivet och ger dig tips och praktiska verktyg för att starta föreningens inkluderingsarbete. 

Gå kursen - klicka här

Ungas engagemang 

I den här webbkursen presenteras siffror om ungas engagemang, vilka drivkrafterna till ideellt engagemang är och hur din förening kan möta ett engagemang i förändring. Kursen utgår från forskning, föreningars egna erfaranheter samt samlad kunskap hos Volontärbyrån och ger dig enkla verktyg att använda för att engagera fler unga i din organisation.  

Gå kursen - klicka här

Motivationens fyra M

I den här webbkursen lär du dig mer om hur du kan motivera ideellt engagerade i din organisation. Webbkursen utgår från modellen "Motivationens fyra M” och går igenom hur du kan jobba för att fler ska känna sig motiverade i din organisation. 

Gå kursen - klicka här

Engagera fler

I den här webbkursen går vi igenom vilka frågor volontärer ställer sig inför att de börjar engagera sig som du behöver kunna ge svar på och hur du kan arbeta med med att tydligt beskriva syfte och mål med engagemanget. Du får konkreta tips om hur du kan engagera fler i din organisation.

Gå kursen - klicka här

 

Webbkurserna har tagits fram med stöd av Petrus och Augusta Hedlunds Stiftelse. ​

Kunskap
Volontärbyrån möter just nu många organisationer som funderar på hur de ska få sin verksamhet att fungera.
Poddserie
I en ny poddserie pratar vi med spännande personer om olika perspektiv på ideellt engagemang.
NY RAPPORT
Det ideella engagemanget är påfallande högt och stabilt, och mer än hälften av den vuxna befolkningen engagerar sig ideellt. Dessutom har antalet timmar människor engagerar sig ökat, från 15 timmar i månaden i snitt till hela 18 timmar i månaden.